Önkéntesként a közösségért!

Hívunk minden gyergyószentmiklósit, hogy július 7-13. között csatlakozzon néhány órára, napra a Caritas önkéntes csapatához a város egy-egy szegletének megszépítéséért.

A gyergyószentmiklósi önkormányzat nagy örömmel vette tudomásul, hogy az Önkéntes Tábor fogadására kiírt pályázatot pozitívan bírálta el a Caritas, és idén a város fogadhatja az önkénteseket. Többször is hangsúlyozták, hogy a szebb, rendezettebb környezet csakis közösségben érhető el, környezetünk a mi hozzáállásunk tükre – minden ebbe befektetett erőfeszítés a közösség javára fordul, a városvezetés pedig azon dolgozik, hogy minél inkább erre ösztönözze a lakókat.

Minden gyergyószentmiklósit arra hívunk, hogy társuljon a Caritas önkéntes csapatához július 7-13. között – családdal, barátokkal, munkatársakkal néhány órára, napra csatlakozzon ehhez a vidám, lendületes csapathoz, tegyünk közösen a város egy-egy szegletének megszépítéséért. A helyi vállalkozókat pedig arra kérjük fel, hogy lehetőség szerint nyersanyaggal, anyagiakkal, ropogtatnivalóval járuljanak hozzá, hogy minél több közösségi célt szolgáló munkálatot el tudjunk végezni.

A Gyulafehérvári Caritas következetesen dolgozik azon, hogy az emberek életminősége javuljon, a közösségi létforma erősödjön. Azért vagyunk társai, partnerei a helyi közösségeknek, hogy ezek egyre önállóbb életet éljenek. Ezt a feltett szándékot szolgálja sokadik éve az önkéntes tábor. Így leszünk idén több mint 100 önkéntessel (Erdély különböző szegletéből, Magyarországról, Németországból és Ausztriából), Gyergyószentmiklós város vendégei, ahol a városlakókkal együttesen fogunk vállvetve dolgozni a közösség építése érdekében.

A napi program szerint délelőtt 5 órát fogunk dolgozni, közhasznú tevékenységet végezni:
• felújítási munkálatok: óvodákban, hídfestés, világtalálkozós fa kezelése, meszelés;
• tereprendezés: közintézmények környékén, családi kerékpárút  kiépítése, ösvények felújítása, kertelés;
• környezetvédelem: források kitakarítása, szemét összeszedése;
• idős emberek segítése: háztáji munkálatok (favágás, takarítás, udvarrendezés);
• közösségi programok: vakációs program gyermekeknek.

A délutáni órákban különböző csoporttevékenységeken vehet részt a munkás csapat, így előadásokra, kézműves foglalkozásokra, sporttevékenységekre, kirándulásra kerül majd sor, és nem maradnak el az esti szórakoztató programok sem.

Több kéz – többet húz: önkéntesek, gyergyószentmiklósiak, Caritas és városvezetés: együtt a közösségért!

Gyergyószentmiklósiak jelentkezését a [email protected] e-mail címre várjuk. Telefonszám: 0743 958 893.

(Gyergyószentmiklós Önkormányzata, Gyulafehérvári Caritas)