Önkéntesként a közösségért


Hasznos, építő jellegű, szórakoztató nyári programot szeretnél? Kipróbálnád magad új helyzetekben? Nyitott vagy az emberekre, új kapcsolatokra? Tettrekész vagy? Igen?
Akkor ezt Neked találtuk ki!
Caritas WorkCamp – Petrozsény, 2015. július 6-12.

Idén a csodálatos hegyek között fekvő Zsil-völgyi Petrozsénybe megyünk. A tábor ideje alatt a város vendégei leszünk, ahol összefogva, közösen dolgozunk majd a város, a közösség építése érdekében. A Ti segítségetekkel szeretnénk látható változást hozni:

• Épületeken és köztereken való fizikai munka által: gyerekek nappali foglalkoztatójának meszelése, hulladékgyűjtés és turista utak kijelzése a Páring hegységben, játszóterek javítása, karbantartás, felújítási munkálatok iskolákban és óvodákban, stb.
• Közösségépítő, szociális programok által: gyermekprogramok szervezése, idősek látogatása, stb.

Az önkéntes táborra július 6-12. között kerül sor. A napi program 5 óra közösségi munkát foglal magába, amelyet kiscsoportokban fognak a résztvevők végezni (a kiscsoportoknak naponta változó a létszáma, a résztvevői és a munkafeladata). A délutáni órákban szabadidős tevékenységekre (előadásokra, kézműves foglalkozásokra, sporttevékenységekre, kirándulásra), este pedig szórakoztató programokra kerül sor.

szállást a helyi sportcsarnokban oldjuk meg matracokon. Napi háromszori étkezést és tízórait biztosítunk.
Tekintettel a távolságra és a rossz összeköttetésekre, vállaljuk a közös utazás megszervezését.

Jelentkezési feltételek:

• 16 éves alsó korhatár (16-18 év közötti jelentkezőktől kötelezően szülői beleegyezést várunk);
• Jelentkezési lap kitöltése >>>;
• Résztvételi díj befizetése a legközelebbi önkéntes koordinátornak. A részvételi díj erdélyi résztvevőknek 70 lej, illetve a közös utazást igénylőknek még 40 lej utazási költség
A befizetett jelentkezési díjat június 15-ig áll lehetőségünkben visszatéríteni.

Amennyiben táborunk felkeltette a figyelmedet és részt szeretnél venni, töltsd ki a mellékelt jelentkezési űrlapot és juttasd el a [email protected] címre, vagy a hozzád legközelebb dolgozó önkéntes koordinátornak a 70 + 40 lejes részvételi díjjal együtt június 10-ig.

A utazás megszervezése  több megyét is érintve nem egyszerű feladat, ezért kérünk, hogy segíts bennünket és jelentkezz be időben!

Reméljük, hogy Veled együtt táborozhatunk és dolgozhatunk a nyáron, tartalmas és élményekben gazdag napokat töltve el közösen! Várunk!