Önkéntesként a közösségért! WorkCamp

Hasznos, építő jellegű, ugyanakkor szórakoztató nyári programot szeretnél? Kipróbálnád magad új helyzetekben? Nyitott vagy az emberekre, új kapcsolatokra? Tettrekész vagy? Igen? Akkor ezt Neked találtuk ki!

Kedves Érdeklődő!
Valamennyiünkben ott rejlik a képesség, hogy segítséget nyújtsunk a rászorulóknak. Embertársainkért és a közösségért végzett önkéntes munka nem csak egyirányú változást eredményez: a másoknak nyújtott segítség révén mi is fejlődünk, új képességekre és kapcsolatokra teszünk szert. Önkéntesekkel való munkánk során ezt naponta megéljük. Ebből a tapasztalatból kiindulva szervezetünk idei önkéntes tábora merőben újszerű formát kap.

Úgy érezzük, ebben az évben különösen fontos, hogy cselekedeteink által megmutassuk az önkéntesség formáló erejét, fontosságát, hogy kiálljunk az önkéntes munka által képviselt értékek mellett. Ily módon egy olyan tábort szervezünk, mely során egy település számára ajánljuk fel közösségépítő és fizikai munkánkat. A 2011-es önkéntes tábor helyszíneként Gyergyóditrót választottuk, egy hétig a község vendégei leszünk, ahol a táborban résztvevő önkéntesek a helyiekkel együttműködve fognak dolgozni a faluközösség építése érdekében.

Két szinten szeretnénk jelen lenni és dolgozni:
Közösségépítő, szociális programok által: hátrányos helyzetű gyermekek számára vakációs program szervezése, sérüléssel előknek és családjaiknak foglalkozások tartása, találkozások időseknek és különböző csoportoknak
  Fizikai munka által: időseknél a háztájak rendberakása, segítségnyújtás a mezőgazdaságban (pl. takarás), középületek és terek rendbetétele (kerítések kicserélése, festése, meszelés, virágágyások ültetése, vízforrások kitakarítása stb.).

Egy hétig tehát ebben a közösségben munkálkodunk majd azon, hogy a meglévő értékeket felismerjük, védjük és ápoljuk karöltve az ott élő emberekkel.

Amennyiben részt szeretnél venni táborunkban:
– olvasd el a jelentkezési feltételeket >>>
– és töltsd le a jelentkezési lapot >>>