Önkéntesként PÓTNAGYI lehetsz Székelyudvarhelyen!

Kisgyermek felügyeletet vállaló önkéntesekkel, idős hölgyek bevonásával szeretnénk segíteni az anyukáknak

A székelyudvarhelyi korai nevelő- és fejlesztő központba bejáró  anyukák részéről érkezett olyan igény, hogy tudunk-e olyan személyeket, akik vállalnak gyerekfelügyeletet meghatározott időszakra – nem egy teljes napra. Az önkéntes koordinátorunkkal egyeztetve kiderült, hogy léteznek olyan önkéntes nénik, akik szivesen betöltenék a pótnagyi szerepét.

A program elindulása előtt az ezt vállalóknak tartunk egy felkészítőt, az anyukáknak beszélünk a lehetőségekről, hogy mit, és mennyi segítséget igényelhetnek az önkéntesektől. Október folyamán az önkéntes nénik bejárnak ismerkedni azokra a  csoportfogalalkozásokra, ahol az anyukák jelezték igényüket a gyermekfelügyeleti segítségre. Majd novembertől az anyukák telefonon vagy személyesen is felvehetik velük a kapcsolatot és kérhetik a segítségüket.
A pótnagyik mint önkéntesek hasznosnak érezhetik magukat, pótolhatják azt az űrt, amit a távol lévő unokáik hagynak bennük, az anyukák pedig megpihenhetnek egy kicsit, nyugodtan rábízhatják gyerekeiket egy olyan személyre, aki nem vár semmi mást cserébe, csak egy gyerek mosolyát.

Jó együttműködési lehetőség a két program között, és akik működtetik:
Bíró Ildikó, önkéntes koordinátor – tel.: 0732-830.171,Gáspár Lujza és Szilágy Zsuzsa, a korai nevelő- és fejlesztőközpont munkatársai – tel.: 0735-735.151.