Online támogatócsoport demenciával élőket ápolók számára

Ha teljes szívünkkel és értelmünkkel elfogadjuk a személyiséget és az életutat, amit az egyéniség ad hozzá demenciájához, nem hagyhatjuk, hogy az esetleges nyelvi különbségek, a rövid távú emlékezet elvesztése, és egyéb fizikai vagy mentális okok meggátolják, hogy megértsük, milyen is az ember a betegség mögött, hogy mit és miért tesz. (Juhász Ágnes)

A Gyulafehérvári Caritas áprilistől ismét online támogatócsoportot indít demenciával élő családtagjaikat gondozók számára.

A csoportbeszélgetések javasolt témái között szerepel a betegség megértése, a betegség és a családi rendszer, a maradandó én, gondozási stílusok, kommunikáció, hogyan segíthet és támogathat a család, a gondozók, családtagok mentálhigiénéje stb., emellett a csoport által javasolt témákhoz és igényekhez is alkalmazkodunk.

A csoport vezetői:
Cosma István, klinikai pszichológus, pszichoterapeuta, mentálhigiénés szakember
Szigyártó Adrienn, pszichológus, szupervízióköteles családpszichoterapeuta

Az összesen 1+10 alkalomra heti rendszerességgel kerül sor, online felületen. A konkrét időpontokat a csoport tagjainak igényei szerint tűzzük ki.

Részvételi díj: 25 lej/alkalom. Ezzel a hozzájárulással támogatja a demencia témakörében szervezett programok létrejöttét.

A részvételhez előzetes regisztráció szükséges, mivel a helyek száma korlátozott (minimum 8 személy, maximum 12 személy). Érdeklődni, jelentkezni április 9-ig lehet Szigyártó Adrienn csoportvezetőnél a 0734888417-es telefonszámon.