Önsegítő csoport daganatos betegeknek Székelyudvarhelyen

Túl lehet élni a rákot? Nem mindig. De a félelmeinket kibeszélni, önmagunkat megismerni, a harcot megvívni együtt könnyebb. – vallják azon önsegítő csoport tagjai, melyet a Gyulafehérvári Caritas indított több mint három éve a daganatos betegek számára.

A csoport célja, hogy lehetőséget teremtsen a betegeknek és a betegségből kigyógyultaknak kétségeik, félelmeik megbeszélésére. A csoportvezetők, meghívott szakértők segítenek abban, hogy a betegség legyőzése során minél kevesebbszer merüljön fel a feladás gondolata. A betegséget kezelni kell, de nem lehet a gyógyulási folyamatban csak erre összpontosítani, fontos az érzelmi válsággal való megküzdés is.Teljes életet élni, ez a legfontosabb cél!

2014. október 20-tól újabb csoport indul a Gyulafehérvári Caritas székelyudvarhelyi székhelyén, melyre szeretettel várják az érintetteket. A kéthetente zajló találkozások létszáma korlátozott.

Érdeklődni és iratkozni október 15-ig a Gyulafehérvári Caritas Kossuth utca 18 szám alatti székhelyén, vagy a 0732830171-es telefonszámon lehet hétköznaponként 8-16 óra között.