őrangyal program Csíkszentsimonban

A Gyulafehérvári Caritas fogyatékkal élőket támogató irodája június 16-án Csíkszentsimonban is Őrangyal programot indított

Az egyelőre 16 résztvevővel működő program a Caritas csíkszentsimoni beteggondozó munkatársának, István Eszternek, Fábián László csíkszentsimoni polgármesternek és Csató Gábornak köszönhetően, valamint a polgármesteri hivatal szociális alkalmazottjának, Szamosközi Csilla lelkes, segítőkész munkájának segítségével jöhetett létre.
Az első találkozás az ismerkedés, a közösségformálás jegyében telt. A csoport összetétele a való élethez hasonlóan nagyon változatos volt, volt közöttük gyerek, felnőtt fogyatékkal élő és nyugdíjas korú egyaránt.
A találkozó első felében kapcsolatokat „szőttünk”: fonalat gurítottunk egymásnak, bemutatkoztunk, majd kívánságokat fogalmaztunk meg. A találkozó második részében együtt, egymást segítve kézműveskedtünk. Hangulatos, 3 dimenziós hatású pillangókat, autókat készítettünk, színezéssel, vágással, ragasztással, valamint gyöngyöt fűztünk általunk készített papírgyöngyökből.
Az első Őrangyal foglalkozás jó hangulatban, az új kezdet reményében telt. Bízunk benne, hogy a következő alkalomra még többen eljönnek, a foglalkozásokat pedig igyekszünk még jobban személyre szabni a résztvevők életkora, érdeklődési köre szerint.
Találkozzunk július 6-án a csíkszentsimoni polgármesteri hivatal épületében, várjuk szeretettel a csíkszentsimoni és a csatószegi közösség egészséges és fogyatékkal élő tagjait! (Szász Emese)