Őrangyal tábor

A Gyulafehérvári Caritas, a Hargita Megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóság és a Szent Gellért Alapítvány közös alapítású Őrangyal programja idén is megszervezi, immár hetedik alkalommal táborát.

Az Őrangyal program célja az egyazon vidéken, településen élő fogyatékkal élő fiatalok, gyerekek, felnőttek és egészséges társaik között egy elfogadó, megtartó közösség létrehozása és ápolása, játékos és élménydús foglalkozásokba csomagolva.

A tábornak és a körülbelül 80 fős seregnek Homoródfürdő ad helyet, június 24 és 28 között.

Az idei tábor a teremtett világ témakörére épül. A kézműves foglalkozások, staféta játékok, kincskeresés, lovaglás, kirándulás, szülőcsoport, tábortűz és a szentmise a teremtés hét napját járják végig kezdve a világosság teremtésével, a vizek, növények, égitestek, vízi és szárazföldi állatokon keresztül egészen az ember teremtéséig és a pihenésig.

És látta Isten, hogy minden, amit alkotott, igen jó. (1Ter 1,31) visszhangzik már most a homoródi hegyeken a tábor mottója. Reméljük, hogy ennek a gondolatnak a mély megtapasztalásával térnek majd haza és szórják otthon is e gondolat magjait a környezetükben.

Az idei tábor abban is különleges, hogy külön részlegeként zajlik a Csend tábor, mely egy speciális tábor hallássérültek számára. A Csend tábor szervezői a játékos fejlesztő foglalkozások és szabadidős tevékenységek mellett egy táborzáró előadásra is készülnek, melyet mindannyian kíváncsian várunk. Mindez 30 hallássérült és gyerekek esetén kísérőkkel valósul meg.

Az Őrangyal tábor létrejöttéért köszönet Hargita Megye Tanácsának, a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóságnak, Székelyudvarhely Önkormányzatának, a Hargita Megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóságnak  és a Communitas Alapítványnak.

(Antal Karola)