Őrangyalok farsangja

„Bál, bál maszkabál… áll a fényes maszkabál”(Gryllus Vilmos)
A Gyulafehérvári Caritas Fogyatékkal Élőket Támogató Szolgálata, 2015. január 28-án tartotta Csíkszeredában az Őrangyal program élőzenés farsangi bálját.

Az Őrangyal program egy alternatív kikapcsolódási, rekreációs foglakozás elsősorban fogyatékkal élő személyeknek, de nem csak.

A program sajátossága, hogy mindezt nem zárt körben kívánja nyújtani, hanem bármilyen korosztályra való tekintet nélkül minden érdeklődő felé való nyitottsággal is. Az évek során kiderült e kezdeményezés jótékony hatása, ugyanis az Őrangyal program nemcsak a speciális igényű gyerekeknek, fiataloknak és az idősebb korosztálynak jelent megtartó közösséget a sorstársak társaságában, hanem a kortársak, az önkéntes segítők számára is az önismeret, a szociális érzékenység és kompetencia terén is látható fejlődési lehetőség.

Az újév első találkozását vidám és zenés együttléttel kezdtük. A farsangi idő hagyományait megtartva, jelmezbe öltözve búcsúztattuk a telet, és ünnepelve vártuk a tavaszt. Az rendezvény különlegessége volt, hogy Küsmödi Zoltán zenei érzékével és jártasságával jó hangulatot teremtett, amelyben öröm volt egymás társaságában táncolni, beszélgetni, együtt lenni. A lelki felüdülést adó zene mellett, volt testi táplálék is. A Harmopan Rt., a szervezők és a jelenlévők jóvoltából volt bőven finom nápolyi szelet, sütemények, kekszek és meleg tea. Szeretnénk itt is megköszöni a Harmopan Rt. nyitottságát, bőséges adományát és a „Segítő Mária” Római Katolikus Teológiai Líceum szakácsnőinek a teafőzést.

A program elején mozgásos játékokkal bemelegítettünk a táncra, ezt folytattuk a várva várt zenés mulatsággal. A szünetben vendégeink érkeztek, akik között volt: nemes ruhába öltözött keleti királyok, melegedő angyalok, víg varázsló, pókember, szörnyelkedő szörnyeteg, bűvészmutatványos, varrónők, erdőőr, apáca, bohóc, meleget sugárzó nap, denevér, tigris, légyölő galóca egér, Milka tehén, félszemű kalóz és még Kleopátra is megtisztelt jelenlétével. A szünet és bemutatkozások után folyattuk a táncot.

A találkozót a színes társaság megajándékozásával, és a születésnaposok, névnaposok megéneklésével zártuk.

Aki szeretne máskor is őrangyalkodni, szeretettel várjuk Csíkszeredában,  minden hónap utolsó szerdáján, 16 órától, a „Segítő Mária” Római Katolikus Teológiai Líceum dísztermébe (a központi park mellett).

(Márton Melinda)