Örömet csempésztek a szívekbe

Kedd délután nagy volt a sürgés-forgás az Aréna egyik kis termében. Több kis Mikulás indult útnak, hogy örömet csempésszenek a szívekbe. Öltözés közben némi gyakorlásra is jutott idő, így jókedvvel, karácsonyi éneket dalolva indultak útnak a Gyulafehérvári Caritas Superar kórus kis tagjai.

Nekik és velük énekeltek

Csíksomlyón volt az első megálló, ahol a Szent István Otthonban lakó gyermekek várták az előadást. A fülbemászó és ismert karácsonyi énekektől csengett a filagória. Az utolsó dal közös éneklése nagy örömet okozott mindenki számára. Indulás előtt meleg teával és aprósüteménnyel köszönték meg a kapott ajándékot: a tiszta, gyermeki szívvel nyújtott örömöt. „Jót csináltatok nekünk” – hangzott el búcsúzkodáskor.

Új utakon a művészek

A csíkszépvízi Ápoló és Gondozó Otthon lakói izgatottan várták a vendégeket, a hideg ellenére szép számban összegyűltek a kerti kiülőben. A gyerekek által énekelt „Hol hit ott szeretet” című dal hallatán többen meghatódtak, könnycseppek gurultak le az arcokon. Az otthon munkatársa megköszönte a gyerekek hozzájárulását az ünnepi hangulat megteremtéshez, és megjegyezte, hogy „ilyen művészek itt még nem jártak”.

Élmények és érzések

A Caritas Superar kórusának munkatársai február közepétől tartanak kórus- és kézműves foglalkozásokat az Erőss Zsolt Arénában elszállásolt tűzkárosult gyerekek számára. A közös éneklések és zenélések mindig jó hangulatban, mosolygósan és vidáman telnek. A karácsonyi dalok tanulásának másfél hónapja kezdtek neki és ezek előadására két olyan helyszínt választottak, ahol olyan emberek vannak, akiknek szükségük volt a gyerekek által nyújtott örömre. Élvezték, hogy énekelhettek, és külön élmény volt számukra az, hogy autóbusszal utazhattak.

György Mária Angéla