Örömteljes meglepetés

Karácsonyi készülődés hangulata uralta szerdán délután, Marosszentgyörgyön a Caritas programjaiban résztvevő gyerekek és idősek szíveit.

A „Hand in Hand” Marosszentgyörgyön elnevezésű programban foglakoztatott gyerekek mindennapját igyekszünk még színesebbé tenni, hiszen ez az az ünnep, amely a várakozásról, kedvességről, boldogságról és nem utolsó sorban édességekről szól.

Idén kedves Szent Miklós, a nagy rohanás közepette segítséget kért a gyerekektől, hogy a helyi idős-csoport ajándékának egy része időben elkészüljön. Ennek hallatán nagy izgalom tört hatalomra a gyerekek körében, megmozgatva a fantáziájukat és kíváncsiságukat, hiszen a feladat nem volt egyszerű, köténykéket kellett készítsenek a kedves mamáknak. Mint a Mikulás manói, nagy szorgalommal fogtak neki a munkának.

Az ajándékokat egy közös együttlét során adhatták át, ahol idősek és gyerekek együtt örülhettek, ünnepelhettek. A helyi közösségi teremben tartott esemény, egy varázslatos, jó hangulatú, téli délutánná vált. Zengett a karácsonyi énekszó, versekben idézték Szent Miklós ünnepét és karácsonyra készültek a jelenlevők.

A gyerekek munkája nem maradt köszönet nélkül. A szépkorúak csoportja színes papucsokat készített a kismanók lábára. Öröm és boldogság volt minden egyes pillantásban, mozzanatban. Ezután Szent Miklós kis manói sikerélménnyel és mesélnivalóval tértek haza saját nagymamájukhoz mivel a küldetésüket tökéletesen véghezvitték.

(Erőss Imelda)