Ozsdolán, több mint háromszázan

Idén is nagyszabású rendezvény keretében ünnepelte meg a Gyulafehérvári Caritas az Idősek Világnapját Felső-Háromszéken, Ozsdolán, ahova a közösség meghívására érkeztünk. Az immár hagyományosnak számító ünnepségen több mint 300 idős vett részt.

Október 1-je, az Idősek Világnapja a szépkorúakról, a ő tiszteletükről, a rájuk figyelésről szól, de jó alkalomom arra is, hogy mi, fiatalabbak is kicsit önmagunkba nézzünk, felülvizsgáljuk az idősek irányába tanúsított magatartásunkat: valóban mindent megtettünk-e szeretteikért, gondoskodtuk-e róluk, kellő megértéssel, türelemmel, szeretettel fordultunk-e hozzájuk, a hétköznapok sodrásában nem felejtünk-e el néha köszönetet mondani azért a sok szeretetért, ami tőlük kapunk.

Ezt a szeretetet, irántunk tanúsított gondoskodást az idei ünnep alkalmával is megtapasztalhattuk. A program szentmisével kezdődött, melyet a Gyulafehérvári Caritas lelki igazgatója, Sajgó Balázs celebrált, ezt követően az ozsdolai kultúrotthonban folytatódott az esemény.

A köszöntő beszédek után az ozsdolai Kun Kocsárd Gimnázium diákjai köszöntötték az időseket, majd az ozsdolai nyugdíjasklub műsora követezett.

A program a kézdivásárhelyi Maasluis nyugdíjasklub műsorával folyatódott, elsőként a Rozmaring énekkórus, majd az Örökifjak táncegyüttes előadásával, akik gyönyörű népviseletben és korukat meghazudtoló lendülettel adtak elő marosmenti táncokat és egy szentléleki székely keringőt.

A műsort a polyáni „Szép emlékek” kórus dunamenti dalai zárták, melynek köszönhetően valóban, szép, felejthetetlen emlék maradt az idei ünnepnap.

A napot szeretetvendégséggel zártuk, melynek elkészítésében nagy szerepet vállalt az ozsdolai közösség.

Köszönettel tartozunk Ozsdola Község Polgármesteri Hivatalának, az ozsdolai nyugdíjasklubnak, mindazon támogatónak, akik anyagi vagy termékbeli támogatást nyújtottak, de sokáig emlékezni fogunk még a finom kürtőskalácsra is, amit ugyancsak helyi kezek sütöttek.

(Gyulafehérvari Caritas Kovászna megyei csapata)