Pár óra kék korszak

A Gyulafehérvári Caritas Szent Ágnes Rehabilitációs Központja is részt vett az autizmus világnapja alkalmából megrendezett Ragyogj kékben eseményen a marosvásárhelyi Deus Providebit Tanulmányi Házban. Az ünnepséget a Stefánia Napköziotthon óvodapedagógusai először szervezték meg nagy nyilvánosság előtt, megyei szinten.

Az előcsarnokban több civil szervezet és egészségügyi központ képviseltette magát, köztük a Medikids Gyermekorvosi Központ, az Alpha Transilvană Alapítvány, a Terápia 3C Alapítvány, a Noe Psihocenter, a Lurkó-Kuckó Egyesület, a Gecse Dániel Alapítvány és a Gyulafehérvári Caritas Szent Ágnes Rehabilitációs Központja. A standoknál olyan szakemberek mutatkoztak be, akik fogyatékkal élő személyek fejlesztését, életminőségük javítását teszik lehetővé.

A háttérben óvodás gyerekek autizmus témában készített munkáit csodálhatták meg a résztvevők. Az előadóteremben érzékenyítő beszédeket hallhattunk pedagógusoktól, bátorítást Soós Zoltán polgármestertől. Az esemény fénypontja a kulturális műsor volt. Munkácsi Krisztina Dóra zongoraművész és Zágoni Előd csellóművész klasszikuszenei darabokkal tették hangulatossá az estét. Cristina Ungureanu, az Ariel Bábszínház művésze, meseolvasással kedveskedett a gyerekeknek. Benő Kinga, a marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának színművésze, és Boczog Botond gitáros, dalszerző, a Művészeti Egyetem hallgatója mesés előadásba vonták a kicsiket.

Az oklevelek átadása után sétára indultak a résztvevők a gondoskodó Isten házából a Virágóra felé, hogy végül a Színház-téren ragyogjanak kéken.

Fotógaléria>>> 
Rólunk mondták>>>

Orbán Júlia

Kapcsolódó írások:
Számoktól visszhangzott az Adományozói Kör>>>
Derüljön ki időben, mi a baj a gyerekkel!>>>
Korai felismerés, korai terápia>>>
Autizmussal élő kisgyerekeket felmérő eszközre lehet adományozni>>>
Értés, érzékelés, megtapasztalás>>>
Családok együtt>>>
Öltözzünk lilába november 17-én!>>>