Pedagógusokkal találkoztunk

Marosszentgyörgyön a helyi pedagógusokkal találkoztunk, ismertettük a „Hand in Hand” Marosszentgyörgyön elnevezésű projektünket. A találkozó kiváló alkalom volt, hogy a tanárokat, tanítókat és a helyi közösséget érintő problémákról beszélgessünk.  

A szép számban összegyűlt résztvevőket Sófalvi Szabolcs, Marosszentgyörgy polgármestere köszöntötte és közös munkára biztatta a közösség tagjait, majd Ludescher László, a Gyulafehérvári Caritas ágazati igazgatója röviden ismertette a kultúrák közti kapcsolatok építéséről szóló „Hand in Hand” projektet.

Ezt követően ismertettük a Marosszentgyörgyön és Csejden augusztusban tartott nyári óvodával kapcsolatos tapasztalatainkat és a programban résztvevő gyerekek fejlődését mutató felmérésünket.

A mutatók azon részképességek fejlődését mutatják, amelyek a gyerekeket segíteni fogják az írás, olvasás és számolás elsajátításában.
A pedagógusokat közvetlenül érintő programjainkra részletesen is kitértünk. Ismertettük a tanárok, tanítók szakmai képzését. A munkaügyi és a tanügyminisztérium által akkreditált tíz modulos tanfolyam a szociális és civil kompetenciák elsajátítását segíti.

Ugyanakkor a multikulturális csapatok létrehozását és egy ifjúsági fesztivál megszervezését célzó programunkról is beszámoltunk. Tervünk, hogy fiatalokból álló csapatok egy éven át rendszeresen találkozzanak és közösen készüljenek a nyári interkulturális ifjúsági fesztiválra, melynek témája a helyi közösség sokszínűsége, valamint Marosszentgyörgy interkulturális jövőképének kialakítása.

Proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014,
în cadrul Fondului ONG în România (www.eeagrants.org)

Conţinutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a granturilor SEE 2009-2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii şi coerenţei informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor website-ului;