Perkő, néptánc, élmények

Negyedik éve, hogy önkéntes vagyok a Gyulafehérvári Caritasnál. Próbálok minden programba bekapcsolódni, de van olyan alkalom, amikor nem sikerül. Amikor viszont igen, olyankor mindig nagyon jól telik, és úgy érzem, a programok a legtöbbet hozzák ki belőlem. A Caritas önkéntes csapatával a Perkő Gyermek és Ifjúsági Néptánctalálkozón voltunk, fönt a Perkőn. Ez is egy olyan alkalom volt, amikor a nap végén úgy éreztem: a maximumot nyújtottam, és mindent megtettem, hogy a gyerekek jól érezhessék magukat.

Szerencsémre a kedvenc játékomnak lettem a vezetője, ezért a teljes játékidő alatt egy percig sem unatkoztam, minden pillanatát élveztem. Az én szórakozásom egy bowling-hoz hasonló játék volt, amelynek lényege, hogy a pályán lévő bábuk ne dőljenek le, de a golyó kerüljön a színének megfelelő lyukba. Sokan azt gondolják, hogy ez a játék nagyobbaknak való, de ez abszolút nem igaz, hiszen volt pár olyan alkalom, amikor a kicsik jobb teljesítményt nyújtottak, mint a nagyobb gyerekek. Ugyanakkor jó volt látni, hogy néhány szülő is ki szerette volna próbálni, kedvet kapott, hogy próbára tegye magát. Szívesen megengedtem nekik, hiszen minden felnőttben ott rejtőzik a belső gyerek, aki kíváncsi és játékos. Hogyan is foszthattam volna meg őket ettől a játékkedvtől?

Az önkéntes csapatból szinte mindenkit ismerek, így nagyon könnyen megtaláltuk a közös hangot annak ellenére, hogy régen találkoztunk. Nagyon szeretek velük dolgozni, mintha a második családom lennének. Az időjárás is nekünk kedvezett, kellemes idő volt, sem túl meleg, sem túl hideg. Csak a program vége felé borult be az ég, és eleredt az eső. A zivatar elől a Vöröskeresztes önkéntesek egyik sátrába húzódtunk be. Amire az eső elcsendesedett, újabb barátokra tettünk szert.

Összességében ez a program is fantasztikus volt, mint bármelyik másik Caritasos tevékenység. Örülök, hogy részt vehettem, ott lehettem. Rengeteg szép és vicces pillanata volt a napnak, amelyek örök emlékek maradnak számomra. Mindenkinek ajánlom, hogy részt vegyen valamilyen önkéntes programban, mert az önkénteskedés által nem csupán jót tesz, hanem új barátokat és csodás emlékeket is szerezhet, amelyeket soha nem fog elfelejteni. Ezt garantálni tudom. Köszönöm a lehetőséget!

Köszönjük a Kovászna Megyei Művelődési Központ meghívását!

Páll Júlia,
önkéntes

Kapcsolódó oldalak:
YoungCaritas
YoungCaritas Facebook

Kapcsolódó cikkek:
Caritas Város az Udvarhelyi Napokon >>> BŐVEBBEN
Színezd újra az életet, ha megfakulna! >>> BŐVEBBEN
Önkéntesként Németországban >>> BŐVEBBEN
Légy önkéntes Németországban! >>> BŐVEBBEN
Önkéntesbörze a Studium Hub-ban >>> BŐVEBBEN
Önkéntesbörze >>> BŐVEBBEN