Pillanatok a Gondviselés Házának életéből

Otthonunkban jelenleg 13 lakó próbálkozik egy újabb életformával. Bár kevesen vagyunk, de igyekszünk olyan közösséggé formálódni, ahol nem csak a testi ellátásnak, de szellemi felfrissülésnek és lelki feltöltődésnek is helyet adunk.

Mindennapjainkat igyekszünk színessé tenni és mozgalmassá.

Szeretünk ünnepelni, közösen játszani, tornászni, vendégeskedni és vendégeket fogadni.

Így szervezhettük meg januárban az első közös kirándulásunkat Erdőszentgyörgyre, ahol a Naplemente Nyugdíjas csoporttal találkozhattunk és együtt ünnepelhettük az Új Év kezdést. A Naplemente csoport tagjai régi kedves ismerőseink, hiszen már a tavaly meglátogattak bennünket Cosma Istvan Caritas munkatárs vezetésével, és együtt vacsorázhattunk. Sőt kedvességüknek köszönhettük a Népújság 5 havi előfizetését is.

Örömmel fogadtuk a búzásbesenyői hetedikes gyerekeket is akik, meglátogattak bennünket, és együtt készíthettünk téli fali díszeket a Szabó Réka, szintén Caritas munkatárs  vezetésével.

Januártól a helyi iskola tornatanára, és első hivatalos önkéntsünk,  Selcuzan Szabolcs jön most már hetente háromszor is gyógytorna órát tartani és egyéni masszirozást olyan bentlakóinknak, akik ezt igénylik. A Selcuzan Szabolcs hűséges és kitartó önkéntes munkájának köszönhetjük azt, hogy már három eddig ágyhoz kötött Bentlakónk elindulhatott járókerettel a saját lábukon.

A farsang idején is örömmel fogadtuk ezúttal a szentpáli nyugdíjas csoport látogatását a Botos Noémi Caritas munkatárs vezetésével, amikor közösen készíthettünk farsangi szemüvegeket és együtt énekelhettünk majd fánkot ehettünk.

Márciusban megérkezett Méreg Attila, magyarországi önkéntesünk, aki szintén szakszerűen foglalkozik bentlakóinkkal. Bátorító magatartásával, nyitottságával és segítőkészségével hamar megtalálta az útat mindannyiunk szivéhez.

Március 8-án újből ünnepeltünk. Otthonunk női bentlakóinak  virággal az asztalon és  ünnepi ebéddel meg tortával kedveskedhettünk.

A helyi óvóda román csoportja is meglátogatott bennünket és saját kezüleg  papírból készített kisvirággal ajándékozták meg Bentlakóinkat.

Otthonunk a szerdai esti misének ad helyet heti rendszerességgel, ahol helyi plébánosunk Czikó László, vezeti le a misét és ilyenkor a falubeliek is bejönnek és ezek a találkozások –  gyakoriságából kifolyólag lassan kapcsolatokká és baratságokká formálódnak.

A helyi református lelkipásztor Simon Levente is megtalálta a közös hangot Bentlakóinkkal és a közös éneklés és istentisztelet lassan az Otthon életének szerves része lett.

(McAlister Magdolna)