Pöttömke pajkos pajtásai

Hatodik alkalommal is Maros megye vidéki településeire látogatott a Gyulafehérvári Caritas Családsegítő Szolgálatának nyári karavánja.

2009-ben a Kincskeresők szigete, 2010-ben a  Csodás falum kalandjai, 2011-ben az Utazás a föld körül, 2012-ben a Mesébe zárt mesebazár, tavaly pedig A nagy fa lakói várták a vakációzókat. Idén Pöttömke keres barátokat és otthont.

A program célja a gyerekek és fiatalok társas készségeinek fejlesztése, a csapatmunka fontosságának a megtapasztalása, a gyerekek-fiatalok közti együttműködési készség fejlesztése, sikerélmények biztosítása, a közös alkotás lehetőségének a felkínálása, a tartalmas vakációs élmények biztosítása.

Nyolc helyszínen, tizennégy település jókedvű fiataljai találkozhattak Pöttömkével.

Valamennyi településen 10 órakor cövekeltük le a karaván zászlaját, majd játékokkal melegítettünk Pöttömke pajkos pajtásainak életre keltésére. A vidám hangulat megteremtése kezdődhetett a vidám munka.  Kiscsoportokat alkottak a résztvevők és fantáziájukat szabadon engedve hajtogatva, barkácsolva, varrva, ragasztva elkészültek Pöttömke barátai. Az alkotó munka után a szendvicsek elfogyasztásával gyűjtött energiát a lelkes csapat a soron következő harácsolásra, hogy Pöttömkének és barátainak berendezhessék otthonát.

A vidám nap tapasztalatairól himnusz, versek és fogalmazások születtek, melyek emlékeztetnek majd mindannyiunkat a tanultakra, az összefogás, a közös munka és a barátok fontosságára.

A 2014-es nyári karaván támogatói az érintett települések önkormányzatai, egyházai és oktatási intézményei.

(.)