Befejeződött a Jakab Antal Ház udvarának felújítása

Nagy volt az öröm, amikor 2019 elején Vatikán bejelentette Ferenc pápa romániai látogatását. Az esemény zökkenőmentes megszervezésében a Gyulafehérvári Caritas is komoly szerepet kapott, hiszen a Szentatya a csíksomlyói nyeregben az általa celebrált istentiszteletet követően a Jakab Antal Házban ebédelt és pihent meg. Az épület felújítása ekkorra már 80%-ban elkészült, viszont lényeges volt, hogy az udvar is méltóvá váljon az eseményre.
A 2019 április 15. és június 30. között megvalósuló munkálatokra Magyarország Kormánya a Bethlen Gábor Alapkezelő Nonprofit Zrt. által 20 millió forintos támogatást nyújtott.
A támogatás céljának megvalósítását a Gyulafehérvári Caritas Egészségügyi és Szociális Gondozás ágazata irányította, mivel a szervezet ezen ágazata működteti a Jakab Antal Házat.
A támogatásnak köszönhetően sikerült kivitelezni a Jakab Antal Ház udvarának felújítását, mely a következő munkálatokat tartalmazza:
1. A már meglévő, 25 éves, megrongálódott, beton felületű bejárat, parkolók és közlekedési felületek rehabilitációja, illetve aszfalttal való burkolása.
2. A második bejárat, illetve a gépjárművek számára fenntartott közlekedési felületek teljes alapozása és aszfalttal való burkolása.
3. A parkolók alapozása és térkővel való burkolása.