Palliatív és fejlesztési központ érdekében bővített Kolping-ház Székelyudvarhelyen

Kedvezményezett: Gyulafehérvári Caritas – Szociomedikális Ágazata
Regionális Operatív Program

Irányító Hatóság: Regionális Fejlesztési és Közigazgatási Minisztérium
Közreműködő Hatóság: Központi Regionális Fejlesztési Ügynökség

A Kolping ház modernizálása és bővítése bentfekvő szociális központ létrehozása érdekében” című projekt a 2007-2013-as Regionális Operatív Program 3. Prioritási Tengely a 3.2 beavatkozási terület keretén belül valósult meg, amelyben a Gyulafehérvári Caritas Szociomedikális Ágazata a kedvezményezett. A projekt SMIS kódja 20629.

A támogatási szerződést a 2007-2013-as Regionális Operatív Program keretében írtuk alá a Regionális Fejlesztési és Közigazgatási Minisztériummal, mint Irányító Hatóság, valamint a Központi Regionális Fejlesztési Ügynökséggel, mint Közremüködő Hatóság.

A pályázat segítségével a Gyulafehérvári Caritas Szociomedikális Ágazata korszerűsítette, kibővítette és megfelelő felszereléssel ellátta az épületet, így létrehozva egy bentfekvő szociális központot, amely 26 személyt tud egyszerre fogadni. A központ utolsó stádiumban lévő, gyógyíthatatlan betegségben szenvedők időszakos bennfekvését, valamint agyvérzés utáni állapotban szenvedők mozgáskompetencia fejlesztését fogja biztosítani.

Az épület a felújítás által alkalmassá vált arra, hogy a betegségük utolsó stádiumában lévő személyek, az agyvérzést szenvedett, illetve krónikus betegek olyan támogatásban részesüljenek, amely az egyéni kompetenciák megtámogatásával az önálló élet teljes, vagy részleges megtartását, visszanyerését tűzi ki célul.

A beruházás segítségével megjavult az épület energetikai hatékonysága.

A pályázat összértéke 1.822.902,23 RON.
Vissza nem térítendő támogatás összértéke 1.353.133,86 RON.

A finanszírozási szerződés értelmében, a támogatott tevékenységek 2013. április 2-án kezdődtek el és 2014. október 1-én érnek véget.

Kapcsolattartó személy : Péter György, a Gyulafehérvári Caritas Szociomedikális Ágazatának igazgatója, tel: 0724-327941.

A Regionális Operativ Program a Regionális Fejlesztési és Közigazgatási Minisztérium fennhatósága által működtetett program, amely régiós szinten a Központi Fejlesztési Ügynökség ellenőrzése alá tartozik.