Puha takaró a fázó gyerekeknek

A Gyulafehérvári Caritas és a csíkszeredai Xántus János Általános Iskola együttműködésében indult el 2018. januárjában az az egyéni fejlesztésekre épülő projekt, melynek elsődleges célja a tanulási nehézségekkel küzdő gyermekek felzárkóztatása. A hideg évszak beköszöntével pokrócok, meleg takarók iránti igények mutatkoztak a kisdiákok részéről, így hát december elején gyűjtésbe kezdtünk.

Kezdetben 28 takarót tűztünk ki célul, viszont az együttérző emberek jóvoltából végül sokkal több érkezett be. A gyűjtés indulásától számított két héten belül már 83 vadonatúj kis pihe-puha plédecske várta, hogy a fázó gyerekek oltalmára siessen.

A csíkszeredai Eco Car Skoda márkakereskedés rögtön 10 takarót adományozott, egy helybéli magánszemély pedig további 20-at. Hálásak vagyunk a Csíki Vállalkozók Egyesületének, hogy felkarolta ezt a nemes ügyet, segítségüknek köszönhetően jelentős számú pokróc érkezett. Természetesen Hargita megye más részeiről is küldtek adományt, nem maradt ki Gyergyó- és Udvarhelyszék sem. Egy székelyudvarhelyi textilipari cég például egy vég anyagot felhasználva készített 15 plédet a kicsiknek. Sok-sok személy keresett meg minket, hogy lehetőségükhöz mérten 1-2-3 takaróval, vagy azok árával támogassák az akciót.

Karácsony előtti csütörtökön ellátogattunk a Xántus János iskola erdőalji épületébe, ahol az alsó tagozatos diákok és szüleik már vártak minket. A kicsik köszönetük jeléül betlehemes játékot mutattak be, majd az előadást követően ujjongva vették át puha takaróikat.

További képekért kattintson IDE!

(Gegő Imre)