Rajzverseny

A második életévébe lépett vármezei Mosoly-GO Törpök csoportja 2013. decemberében is megszervezte a helyi gyerekek számára elképzelt ünnepi rendezvényét, négy nappal Karácsony előtt.

Az óvodásokat, kisiskolásokat és általános iskolásokat is díjakkal kecsegtető, a csoporttagok által lelkesen reklámozott rajzversenyre 16 alkotás érkezett, bár néhány mű majdnem lekéste a határidőt. Az eredményhirdetésen viszont még a szülők és a nagyszülők is jelen akartak lenni, nem beszélve a Sóvidék Regionális Televízió kamerájáról.

Az Otthoni Beteggondozó Szolgálat munkatársai döntötték el, kinek a neve kerülhet fel az ajándékzacskókba becsúsztatott oklevelekre. A terem berendezésében, díszítésében valamennyi törpe mosolyogva segédkezett. A gála megnyitását Merci és Orsi vállalták. A szelektív hulladékgyűjtés során nyert összegből beszerzett díjak kézbesítése pedig Cseresznyés Barnira várt. Taps leginkább a kilenc nyertesnek jutott, további meglepetés azonban mindenkire várt, az Angyalka névre szóló ajándékdobozokat küldött. Rég hallottunk ennyi őszinte „köszönömöt” és rég láttunk ennyi csillogó szempárt egy helyen.

A Mosoly-GO Törpök II. Karácsonyi Rajzversenyét támogatták a csoporttagok szülei, a Gyulafehérvári Caritas Szociális Ágazata, Nyárádremete Önkormányzata, illetve a Dr. Nyulas Ferenc Általános Iskola.

(Szabó Attila)