Randizz a leendő főnököddel!

The Find your way to the world of work project is funded by Iceland, Liechtenstein and Norway through the EEA and Norway Grants Fund for Youth Employment.

Végzős fiatalok és vállalkozások képviselői találkozhattak interaktív módon Székelyudvarhelyen, az Iránytű a munka a világába című projekt keretében, amely a fiatalok munkaerőpiacra való bekapcsolódásának elősegítésén munkálkodik.

Március 14-én, hétfőn a Székelyudvarhelyi Belvárosi Református Egyházközség Bocskai István Közösségi Házában az Udvarhelyi Kis- és Középvállalkozások Szövetsége (UKKSZ) társszervezésében egy-egy közös asztalhoz ülhettek le a végzős fiatalok több vállalkozás képviselőivel, tehették fel kérdéseiket egy kötetlenebb formában.

A Bányai János Műszaki Szakközépiskola asztalos szakon és az Eötvös József Szakközépiskolában faluturizmus–kertész szakon végző osztályának diákjai vettek részt az eseményen, 6–8 fős csoportokba szerveződve sorra látogatták a cégek munkatársait. A hét asztalnál jelen lévő székelyudvarhelyi és környékbeli cég, vállalkozás a Gondűző Étterem és Szálloda, Septimia Resort, Maxolt, Matplast, Optiboost, Merkúr/Elan-Trió és a Cetate Production volt.

A csoportos mentoráláson résztvevő fiatalok előzetesen felkészültek, és így okos kérdéseket fogalmaztak meg, majd szemtől szembe találkoztak a pontenciális munkaadókkal, betekintettek az ott zajló munkába, a különböző munkafolyamatokba, és ezáltal közelebb kerültek a munka világához.

Közelebbről motiválva is érezték magukat, hiszen aki legalább négy céget felkeresett az sorsoláson vett részt, amelynek díja egy, a mentorokkal közösen elfogyasztható vacsora volt. A hat szerencsés diák nemcsak egy jóízű vacsorát fog elkölteni, hanem ezáltal ellesheti az éttermi megjelenés és viselkedés formáit is.

Jó hangulatú, interaktív eseményt tudhatunk magunk mögött, amiből az elkövetkezőkben is építkezhetünk!

Sántha Gyöngyvér

The Find your way to the world of work project is funded by Iceland, Liechtenstein and Norway through the EEA and Norway Grants Fund for Youth Employment.

Implemented by:

Working together for a green, competitive and inclusive Europe