Reménysziget a fogyatékkal élőkért

Meghitt karácsonyi ünnepet tartott a székelyudvarhelyi Reménysziget csoport december 20-án

A két éve alakult támogató csoportot fogyatékkal élő gyerekeket nevelő családok alkotják. Havonta találkozunk, és amíg a szülőkkel közösen megosztjuk a mindennapok örömeit, terheit, addig az önkéntesek a gyerekekkel foglalkoznak.
Az idei karácsonyi ünnepünkön közösen díszítettünk fel egy karácsonyfát, megosztottuk egymással az elmúlt év legszebb pillanatait, jókívánságokkal búcsúztattuk a lezáruló évet. A gyerekek karácsonyi versekkel, énekekkel tették szebbé, meghatóbbá ünnepünket.
Az idén is cipősdobozba rejtett meglepetések várták a kicsiket, de az ők meglepetésüknél is nagyobb volt az öröme annak a háromgyerekes családanyának, aki a mindannyiunk közös ajándékát, a feldíszített karácsonyfát kapta ajándékba. A nemrég munka nélkül maradt édesanya meghatottan köszönte meg a csoportnak a meglepetést. Jókívánságait hallgatva, együtt örülve vele és lányaival teljesebbé lett ünnepváró örömünk. (Demeter Zsuzsa)