Rendezvények az idősek világnapján

Népújság, 2008.09.30.

Rendezvények az idősek világnapján A tisztest kort megért személyek az évnek e napján kerülnek a figyelem középpontjába. Úgy érezzük, legalább ezen a napon megérdemlik az ünneplést, az odafigyelést, gyerekeik, unokáik vagy éppen ápolóik szerető gondoskodását. Megyénkben több rendezvényt szánnak e napnak, és ünnepségek keretében adnak tartalmat neki.
 
Örömet az őszbe hajlóknak
A Gyulafehérvári Caritas immár több alkalommal szervezett különféle léleképítő, feltöltődést szolgáló, illetve szórakoztató programokat az ősz korba hajlók számára. Idén a Maros megyei Caritas-kirendeltség más szervezetekkel igyekszik örömet szerezni az időseknek. Az események több helyen zajlanak: október elsején, szerdán Marosvásárhelyen 11 órától a Deus Providebit Házban, 16 órától Erdőszentgyörgyön, Együtt az időskor méltóságáért mottóval a kultúrotthon mozitermébe várják az ünnepelni vágyókat. Fellép a Bodor Péter Színi Kör, a Mezőhavas Népi Zenekar, az UPA Dance együttes és az iskola V. osztályos tanulói. Marosszent-györgyön október 4-én, szombaton 15 órától az általános iskolába várják az idős személyeket, Szovátán október 7-én ünnepel az idősek klubja, Balavásárra és környékére a hónap második hetében érkeznek el a rendezvények a Caritas Családsegítő Szolgálata jóvoltából.
 
Közös nótázás Nyárádmagyaróson
A nyárádmagyarósi öregotthonban 11 órától szervez ünnepséget a polgármesteri hivatal. Az időseket az intézmény vezetője, majd a polgármester és a megyei tanács elnöke köszönti. A lelkészek megtartják ünnepi köszöntőjüket. A délelőtt folyamán állófogadás lesz, délután pedig beszélgetésekre kerül sor, amelyen az idősek élményekről, tapasztalatokról számolnak be. Mindezt közös nótázás követi – tájékoztatott Jakab László, az intézmény igazgatója.
 
300 meghívott a polgármesteri hivatal vendégházában
A hagyományokhoz híven, idén is nagyszabású összejövetelt tartanak a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal vendégházában, ahová több mint 300 személyt hívtak meg, olyanokat, akik a Nyugdíjasok Egyesületének tagjai, továbbá a marosvásárhelyi öregotthon lakói. Az ünnepség 11 órakor kezdődik, jelen lesz a város polgármestere, Morent Ilona, a Nyugdíjpénztár igazgatója. A művészi műsort néptánc-együttesek és színészek biztosítják. (mezey)