11 februarie este a 23-a zi mondială a bolnavului

Eram ochi pentru cel orb şi picioare pentru cel şchiop (Iob 29,15) Mesajul Papei Francisc se adresează tuturor care poartă povara bolii şi sunt în diferite moduri uniţi cu trupul lui Cristos suferind, precum şi profesioniştilor şi voluntarilor din domeniul sanitar.

În fiecare an evenimentul este marcat și de Caritas Alba Iulia, organizație de binefacere al Arhidiecezei Romano-Catolice de Alba Iulia. Ne-am angajat, prin serviciile pe care le furnizăm, să fim sprijin pentru cei care suferă. Această activitate este binecuvântată și de Sfântul Părinte, pentru că a sluji celor în nevoie poate să devină ceva obositor şi apăsător. Peste toate însă ne asigură o sfințire a vieții noastre. Roadele îngrijirii bolnavilor putem rezuma în sapientia cordis – înțelepciunea inimii, care semnifică o apropiere și o slujire necondiționată a suferinzilor, fără a-i judeca în vreun fel.

Întreg mesajul al Papei Francisc se poate citi aici >>>

Programele noastre cu această ocazie:

La Tîrgu Mureș, miercuri, împreună cu Serviciul de Ajutor Maltez, îi așteaptăm pe bolnavii care doresc să petreacă câteva ore plăcute. Sărbătorirea evenimentului începe cu Sfânta Liturghie de la ora 10, la Biserica romano-catolică Sfântul Ioan Botezătorul, unde doritorii vor primi Sacramentul Ungerii Bolnavilor. Se va continua cu un program variat în Casa Deus Providebit. Cei interesați vor putea beneficia de măsurarea tensiunii arteriale și efectuarea de ECG (poate fi efectuat un număr limitat de ECG-uri, pentru solicitări în plus se vor face programări). La acest eveniment, bolnavii pot solicita să le fie asigurat transportul de la domiciliu până la locul evenimentelor. Vă rugăm să ne contactați în acest sens la numărul de telefon 0265-246.804 între orele 9-11.
(Relatare despre eveniment – Zi de Zi, Edith Veres,
Album foto pe pagina de facebook al organizației)

La Petroșani serbarea începe de la ora 10.00 în biserica romano-catolică ”Sf. Varvara” cu Sfânta Liturghie celebrată de părintele paroh Msgr. Szász János. În cadrul slujbei persoanele bolnave vor primi Sacramentul Ungerii Bolnavilor, iar d-na Dr. Hajdu Gizella va ține o prelegere despre boala Alzheimer. Va urma o întâlnire cu un caracter mai puţin formal la sediul Caritas, unde se vor servi aperitive, ceai cald iar celor doritori le vor fi măsurate tensiunea arterială. Toate acestea la Petrila și Lonea vor avea loc în data de 18 februarie, în cadrul sfintelor liturghii, celebrată de parohul Dávid Zoltán, unde vom prezenta serviciile noastre, iar doritorilor le vor fi măsurate tensiunea arterială.

Am dori să ajutăm și pe mai departe cât mai mulți vârstnici, bolnavi, care au nevoie de îngrijire la domiciliu. Dorim să fim ochi pentru cei orbi și picior pentru cei șchiopi.
În zilele noastre tot mai des ne confruntăm cu boala Alzheimer. Povara acestei boli nu numai bolnavii o simt, dar și aparținătorii acestora. Am rugat-o pe dna dr. Hajdu Gizella să ne povestească despre această boală și despre prevenția ei.  După terminarea slujbei bolnavii au fost așteptați în sala mare a casei Caritas la o mică gustare și un ceai cald. În acest timp colegele noastre au măsurat tensiunea arterială și glicemia – relatează Dénes Emese-Maria.

(Despre eveniment în Parang Tv, de la minutul 6:32)