11 februarie este a 29-a zi mondială a bolnavului

Încrederea este baza îngrijirii bolnavilor. (Papa Francisc)

11 februarie este ziua mondială a bolnavului, comemorarea liturgică a Fericitei Fecioare Maria de la Lourdes. Această zi este o bună ocazie în fiecare an de a include în rugăciunile noastre pe toți cei care își trăiesc viața de zi cu zi în boală și durere. Dar în această zi, avem și ocazia să mulțumim tuturor celor care au grijă de semenii noștri bolnavi – fie într-un cadru instituțional (spital, centru rezidențial etc.), fie în propria lor casă. În mesajul său, Papa Francisc îi asigură pe toți acești oameni de apropierea sa spirituală și de grija Bisericii.

Pentru cea de-a 29-a zi mondială a bolnavului, mesajul Sfântului Părinte din 2021 are tema: „Unul singur este Învăţătorul vostru: Hristos, şi voi toţi sunteţi fraţi.” (Mt 23,8)

În fragmentul selectat din Evanghelie, Isus vorbește critic despre cei care își trăiesc ipocrit credința: „Căci ei* zic, dar nu fac.” (Mt 23,3), totodată ne invită la un comportament opus: să acordăm atenție nevoilor, sentimentelor, nevoilor semenilor noștri și să dorim să fim în slujba lor.

Dragi fraţi şi surori, porunca iubirii, pe care Isus a lăsat-o discipolilor săi, îşi află împlinirea concretă şi în relaţia cu bolnavii. O societate este cu atât mai umană cu cât ştie să aibă grijă de membrii săi fragili şi suferinzi, cu o eficienţă însufleţită de dragostea fraternă. Să aspirăm spre stabilirea acestui obiectiv şi la a face astfel încât să fim siguri că nimeni nu va rămâne singur, abandonat şi exclus – scrie papa Francisc.

Mesajul complet al Papei Francisc poate fi citit aici>>>

De ziua mondială a bolnavilor, ne rugăm atât pentru frații noștri bolnavi, cât și pentru cei care îi ajută.