2008 – Anul Familiei

Caritas Alba Iulia consacră anul 2008 Familiei. În acest an, în munca organizaţiei au prioritate programele pentru ajutorarea familiilor.

Caritas Alba Iulia stabileşte în fiecare an o temă prin care atrage atenţia asupra unei probleme sociale şi valorilor anumitor grupuri de populaţie. Anul 2008 este consacrat familiei. În acest an, în munca organizaţiei au prioritate programele pentru ajutorarea familiilor.

În scopul ajutorării familiilor, organizaţia noastră a planificat pentru întregul an programe speciale, în cadrul cărora vrea să atragă atenţia comunităţilor şi a factorilor responsabili asupra familiilor şi a problemelor acestora.
Programele cuprind printre altele: campanii media şi de strângere de fonduri pentru familii, organizarea zilelor de recreere pentru întreaga familie, atragerea atentiei asupra unor situaţii reale a familiilor, concursuri de afiş, dedesen şi de literatură având ca subiect familia, acţiuni de ajutorare, strângere de obiecte, organizarea unor zile dedicate educaţiei sanitare a copiilor.

Planificarea activităţilor
  conferinţă de presă la deschiderea anului familiei (scop – prezentare activităţi 2008),
 campanie 2 % pentru familiile defavorizate,
 comunicat de presă cu ocazia Zilei Mondiale a Familiei (15 mai),
prezentare de statistici în legătură cu problematica familiei în România,
 organizarea unor zile ale familiei în mai multe regiuni – la sfârşit de săptămână, înainte şi după Ziua Mondială a Familiei,
concurs pentru crearea de afişe – activitate la care participă fiecare membru al familiei,
 concurs de desene pentru copii,
 concurs de literatură având ca subiect familia – organizat împreună cu ziarul săptămânal catolic „Vasárnap”,
 bursa familiei – acţiune prin care familiile ajută alte familii,
 strângere de obiecte – familiile înstărite donează obiecte pentru familiile nevoiaşe; necesitatea expresă de anumite obiecte va fi anunţată din timp (cărucioare, biciclete, pături, etc.),
 organizarea taberei de vară pentru copiii cu dizabilităţi şi pentru părinţii acestora (9-13 iunie) la Băile Jigodin,
 cu ocazia Zilelor Oraşelor sau a Satelor – teme despre familie,
 prezenţa la diferite festivaluri de tineret,
 zile de educaţie sanitară pentru copiii cu dizabilităţi,
 zilele voluntarilor, organizarea de tabere pentru voluntari cu tema „familia”,
 colecta de Sfânta Elisabeta – destinată familiilor (15 noiembrie 2008),
 realizarea unui film documentar despre familie, prezentând valorile familiei,
 dezbateri publice la Tv, radio – prezentarea situaţiei familiilor din România, din Transilvania, din diferite judeţe; prezentarea activităţilor desfăşurate în cadrul proiectului nostru,
 colaborare strânsă cu alte forumuri care se ocupă de problematica familiei.