A doua acţiune de colectare a deşeurilor la Kishilib

Luni, în data de 10 octombrie, ne-am întâlnit din nou cu tinerii romi pentru a colecta deşeurile şi pentru a înfrumuseţa mediul în care trăiesc. În cadrul proiectului United Networks în calitate de facilitatori comunitari am organizat pentru a doua oară această acţiune. Cu ocazia primei acţiuni am încercat să invităm toată comunitatea, la a doua acţiune invitând numai tinerii, care s-au implicat într-un număr de 20. Ne-am întâlnit cu ei în centrul cartierului Kishilib, la Porond.

Ne-am organizat în echipe, astfel am colectat 10 saci mari de deşeuri în doar câteva ore. Am curăţat „străzile” şi cursurile de apă, iar Primăria Ojdula s-a oferit să transporte gunoiul.

Echipele au lucrat în zone diferite, reuşind astfel să curăţăm fiecare străduţă din Kishilib.  Lângă scopul de a avea un mediu curat, acţiunea avea scop educativ de a responsabiliza tinerii în vederea păstrării curăţeniei în mediul înconjurător.
Putem afirma că acţiunea a avut succes, am reuşit să lucrăm cu tineri într-un mod operativ într-o atmosferă plăcută, le-am arătat că munca nu este neapărat ceva greu sau neplăcut.

(Péter Szabolcs)