A fost o aventură de-a binelea

Aproape șaizeci de copii din Odorheiu Secuiesc, Atid, Corund și Zetea din județul Harghita au umplut Parcul Balu din Băile Harghita. Educatorii lor i-au urmat cu nervi, ca nu să se rănească nimeni pe traseele de la înălțime, dar copiii au trecut veseli peste obstacolele și toți s-au întors acasă teferi, chiar dobândind o altă experiență.

A fost o excursie de recompensă în sensul bun al cuvântului, deoarece doar cei care erau vizitatori regulați la programele de vară și nu au adunat prea multe absențe puteau veni. După călătoria de dimineață cu autocarele, toată lumea și-a servit sandvișurile copioase, ceea ce a fost necesar, deoarece copiii au avut trei ore bune de „lucru”. După ce angajații Parcului Balu, cu o răbdare infinită, i-au echipat pe rând pe copii, le-au explicat toate regulile cățărării în siguranță, și i-au ghidat pe traseele de diferite dificultăți, înălțimi și vârste, copiii s-au lansat în zona pădurii împletite cu funii. Pădurea era zgomotoasă de uralele lor (și de avertismentele pedagogilor), pentru că după ce au parcurs cu succes o etapă, au vrut să aducă la cunoștiința tuturor să se știe cât de buni sunt! Chiar au fost, chiar și un adult ar fi putut invidia cu cât curaj s-au ”plimbat” pe înălțimi, cu ce ingeniozitate au rezolvat fiecare obstacol.

Timpul alocat, care la început părea lung, a zburat repede, ar fi mai stat puțin, dar un prânz delicios îi aștepta în răcoarea restaurantului Bagolykő. Preferatul fiecărui copil, ketchup-ul era pe fiecare farfurie, lângă șnitzelul și cartofii prăjiți, în timp ce ei s-au învățat reciproc cum să mănânce corect cu cuțit și furculiță. Adevărata surpriză i-a așteptat abia după aceea: o familie cu doi copii adorabili, care vizitau și ei parcul, i-a invitat în mod altruist pe toți la o înghețată. După ce s-au fotografiat împreună, copiii au mulțumit bunăvoința cu un „Mulțumesc” în cor.

Aventura a fost susținută de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Harghita, căreia îi mulțumim și pe acesată cale.

Album foto aici >>>

Molnár József