A început cursul de infirmier

Asociația Caritas Alba Iulia a început în data de 16.03.2022 cursul de infirmier cu 17 participanți în cadrul proiectului POCU/827/5/2/139817. Proiectul de 33 luni acoperă teritoriul Asociației Csík LEADER, și anume: Bălan, Băile Tușnad, comuna Ciceu, comuna Ciucsângeorgiu, comuna Cârța, comuna Cozmeni, Dănești, comuna Frumoasa, Comuna Leliceni, comuna Lunca de Jos, comuna Lunca de Sus, Mădăraș, comuna Mihăileni, comuna Păuleni, comuna Plăieșii de Jos, comuna Racu, Siculeni, Sâncrăieni, Sândominic, comuna Sânmartin, Sântimbru, Tomești, comuna Tușnad.

Această formare facilitează intrarea pe piața muncii și oferă oportunitatea dezvoltării abilităților profesionale pentru persoanele participante. Proiectul contribuie la îmbunătățirea calității serviciilor naționale de sănătate și sociale pe termen lung. Am oferit această formare tuturor ce simt implicare pentru profesia de infirmier.

Structura cursului: 720 ore

• 240 ore teorie
  • 480 ore practică

Subiecte abordate în timpul cursului:

• Comunicare eficientă cu pacientul și membrii familiei
  • Colaborare și comunicare eficientă cu colegii și echipa de asistență medicală
  • Asistarea pacientului la îndeplinirea sarcinilor zilnice, păstrând în același timp independența lui
  • Măsurarea și monitorizarea semnelor vitale
  • Prevenirea și tratarea complicațiilor cauzate de imobilizarea la pat
  • Asigurarea dezinfectării și sterilității, prevenirea infecțiilor
  • Cunoștințe de prim ajutor
  • Dezvoltarea competenței de mișcare, aplicarea abordării kinestezice
  • Aplicarea unei abordări hospice pentru a sprijini pacientul și familiile acestora în pregătirea pentru deces

Participanții primesc o diplomă acreditată de calificare profesională, recunoscută la nivelul Uniunii Europene.

Articole:

Despre proiect >>> MAI MULT