Academia Velo și în Sîngeorgiu de Mureș

În cadrul programului Hand in Hand 14 elevi sîngeorzeni au avut ocazia să participe la un curs de educație rutieră pe bicicletă.

Vineri în Sîngeorgiu de Mureș a avut loc un curs asemănător celui din Pănet în colaborare cu Fundația Comunitară Mureș. În cadrul celor două ocazii au avut loc ore de teorie şi de practică, elevii au învățat, s-au jucat și s-au dat cu bicicleta.

Deși partea de teorie s-a arătat a fi plictisitor din cauza regulilor, avertismentelor și legilor, totuși copiii au arătat interes când a venit vorba despre tipurile de bicilete, despre elementele obligatorii și recomandate cu care trebuie să fie echipate bicicletele, când și cine are voie să circule pe diferite drumuri, care sunt semnele de circulație cele mai des întâlnite etc. Totodată elevii au memorizat structura și piesele bicicletei.

După orele de teorie a urmat partea cea mai așteptată: urcarea pe bicicletă. Nici nu este nevoie să accentuăm cât de mare succes a avut exercițiul cu obstacole, deoarece mulți dintre copiii prezenți nu au biciclete proprii, și dacă au, acesta este în stare inutilizabilă.

La sfârşitul cursului fiecare copil a primit un pachet-cadou bogat care a conţinut accesorii pentru biciclete precum sonerie, faruri şi vestă reflectorizantă.

(Márton Kinga Izabella)