Achiziții cu sprijinul guvernului maghiar

Programul de educație pentru adulți în cadrul Asociației Caritas Alba Iulia – Asistență Medicală și Socială funcționează de mai bine de 10 ani. În 2020, în perioada pandemiei, s-au continuat activitățile educaționale cu respectarea diferitelor standarde de siguranță, deși cu volum mai mic.

În 2021, certificarea de Unitate protejată a Casei de Studii Jakab Antal, unică în România, a deschis noi perspective în sprijinirea persoanelor cu dizabilități. Unitatea operată de organizație este o unitate protejată, deoarece peste 60% dintre angajații săi sunt persoane cu dizabilități care beneficiază de formare continuă.

Din 2021, am lansat un program dual de formare pentru studenții în ocupațiile de bucătar, ospătar și lucrător hotel la Casa de Studii Jakab Antal, promovând prosperarea pe termen lung a tinerilor prin transfer de cunoștințe practice. Esența cursurilor duale este că studenții pot testa în practică cunoștințele dobândite la orele teoretice, cu scopul de a dobândi cunoștințe solide după absolvirea liceului profesional. În acest scop, la începutul anului a fost semnat un acord de cooperare cu Liceul Profesional Kájoni János din Miercurea Ciuc şi Municipiul Miercurea Ciuc. Pentru a asigura condițiile de bază și adecvate pentru funcționarea ulterioară, au fost necesare îmbunătățiri de infrastructură în unitatea noastră. În acest scop, am depus o cerere de finanțare la jumătatea anului 2021 în cadrul programului Fondului Bethlen Gabor.

Cu ajutorul grantului de 900.000 HUF acordat, am achiziționat un aragaz profesional modern și ustensile de bucătărie profesionale folosite în învățământul dual și în programul de pregătire a persoanelor cu dizabilități. Investiția va fi de mare ajutor în educația și formarea profesională a elevilor și personalului cu dizabilități, precum și în menținerea nivelului învățământului profesional pe mai mulți ani.