Acţiunea de caritate pentru copii

Tradiţionala colectă de Sf. Elisabeta organizată de Organizaţia Caritas Alba Iulia s-a încheiat. Anul acesta, veniturile obţinute vor fi folosite la ajutorarea copiilor defavorizaţi

Pe data de 13 noiembrie 2011 bisericile romano-catolice din Transilvania au organizat o colectă în beneficiul copiiilor defavorizaţi, beneficiari ai diferitelor programe Caritas. Astfel am reuşit să adunăm o sumă de 156.996,95 lei în beneficiul copiilor. O parte din aceste donații vor fi folosite pentru finanțarea unei părți din cheltuielile de anul viitor a programelor pentru copii care funcționează în cadrul organizației Caritas Alba Iulia, cealaltă parte a donațiilor a fost folosită pentru organizarea acțiunii “Cadouri în cutii de pantofi”, prin intermediul căreia, înainte de Crăciun, aproximativ 30.000 de copii defavorizați din județele Alba, Hunedoara, Mureș, Harghita și Covasna au primit câte un cadou într-o cutie de pantofi frumos ambalată.
„Organizația noastră oferă programe diferite pentru copii și tineri, specifice pentru fiecare regiune. Aceste diferențe se datorează în mare parte cererii pentru servicii de un anumit fel, problemelor cu care ne-am confruntat, dar de multe ori și datorită surselor de finanțare pe care am reușit să le obținem pentru aceste proiecte. De aceea, în câte regiuni este prezentă Caritas Alba Iulia, atâtea programe pentru copii și tineri are organizația. Aceste programe au totuși un scop comun, și anume, investirea în generațiile viitoare. Acestora încercăm să le dăm o șansă, o speranță în viitor. De fapt, unitatea este lucrul cel mai important, mai util pe care putem să îl facem, pentru că prin unirea forțelor putem să oferim un viitor mai frumos acestor copii” – a explicat domnul Ludescher László, directorul departamentului de asistență socială din cadrul organizației Caritas Alba Iulia.
Aceste activități oferă o șansă la o viață mai colorată, lipsită de griji pentru mai multe sute de copii defavorizați.
Pe această cale, vă mulțumim că ați devenit partenerul nostru în a oferi sutelor de copii defavorizați posibilitatea de a visa la un viitor mai bun, fără griji. Donațiile dumneavoastră le primim în continuare la filialele Caritas sau în contul bancar deschis pentru donații al Organizației Caritas Alba Iulia (cont IBAN: RO46 RNCB 0003 0015 6949 0006 deschis la BCR Alba Iulia, titular de cont: Caritas Alba Iulia, cod unic de înregistrare 4562770)
 
Vă mulţumim pentru donaţiile Dvs!