Ajutăm unde este nevoie

În parteneriat cu MOL România oferim asistență familiilor în care copii și tinerii cu nevoi speciale au nevoie de îngrijiri la domiciliu.

Datorită sprijinului MOL România Luminița primește îngrijire la domiciliu. Fetița de 16 ani s-a născut cu tetrapareză, o anumită boală a paraliziei cerebrale, manifestată prin pierderea completă a mobilității membrelor și a trunchiului, fiind afectați atât nervii senzoriali cât și cele motorii. Tetrapareza este de obicei cauzată de o leziune cerebrală sau de o tulburare a dezvoltării normale a creierului, o tulburare de dezvoltare care se realizează înainte de nașterea copilului.

Luminița s-a născut la data de 21 februarie 2006. Mai are o soră geamănă, amândouă fiind născute cu dizabilități. Luminița este departe de sora ei, care se află într-un centru de plasament pentru copii din Toplița. După naștere, surorile au fost plasate în acest centru, unde sunt îngrijiți copii cu dizabilități grave. Tovarășii, și nu numai, astăzi nu mai sunt împreună, Luminița fiind îngrijită acasă de către mătușa ei. Fetița, pe lângă boala existentă, acum câțiva ani a fost diagnosticată cu epilepsie. Colega noastră de la Caritas Alba Iulia ajută la îngrijirea, hrănirea fetiței, care are nevoie de supraveghere permanentă, din mai 2013. Ajută la îngrijirea, hrănirea fetiței. Pe lângă îngrijirile acordate, colega noastră ajută familia în tot ceea ce are nevoie: cumpără medicamentele necesare și scutecele, și a fost dusă la spital atunci când avea nevoie.