Am colorat împreună vara copiilor nevoiași!

24.000 lei. Aceasta este suma care s-a adunat în urma campaniei comunitare Caritas – Harmopan derulate în lunile iunie și iulie în județul Harghita

Prin acest ajutor financiar copiii nevoiași din acest județ s-au putut bucura de ștafete, zile ale indienilor, echitație, campionate de baloane cu apă, poștă de tabără și multe alte jocuri distractive în cadrul programelor de vară ale organizației Caritas Alba Iulia.
Campania comunitară a Caritas și S.C. Harmopan S.A. a oferit un ajutor major în organizarea taberelor și caravanelor. S.C. Harmopan S.A. în cadrul campaniei a oferit 2% din prețul fiecărui produs de panificație vândut în lunile iunie și iulie.  Pe lângă această sumă, firma a oferit și produse de panificație.
”Pentru noi a fost o bucurie imensă să îi vedem pe clienții noștri entuziasmați de această campanie și surclasând așteptările noastre am putut oferi șansa unei vacanțe colorate a peste 800 de copii nevoiași din județul Harghita. Un element foarte important a fost faptul că nu a fost vorba doar de simple tabere sau excursii, ci s-au organizat activități educative prin care copiii și-au putut dezvolta capacitatățile, talentul și creativitatea.” – a adăugat Orsolya Ugrai, marketing manager S.C. Harmopan S.A.
Caritas Alba Iulia a organizat aceste tabere în 5 localități harghitene oferind copiilor proveniți din medii defavorizate experiența unei vacanțe în care ei uită de griji și de probleme:
”Tabăra aceasta a adus o mulțime de experiențe: începând cu mirosul pâinii proaspete de la micul dejun și continuând cu noutățile, cu jocurile, cu miciile atenții și iubirea care ne-a înconjurat. Eu cred că aceste amintiri vor rămâne în sufletul copiilor multă vreme de acum încolo.”- spune Katalin Bíró, organizatoarea taberei de la Locodeni.
Succesul campaniei comunitare se datorează în primul rând clienților care au recunoscut importanța acesteia, dar și firmei Harmopan pentru care responsabilitatea socială corporatistă este un element important în dezvoltarea afacerilor. Doar prin acțiuni similare putem schimba în bine pe viitor viața copiilor defavorizați.