Am înotat pentru copii!

Am fost bucuroşi să vedem cât de multe persoane au participat la strângerea de fonduri Swimathon din Tîrgu Mureş pentru a ne ajuta în realizarea scopurilor nobile.  În 29 mai la bazinul olimpic din Complexul Weekend 29 de persoane au înotat pentru proiectele noastre!

Organizaţia Caritas Alba Iulia s-a înscris pentru prima dată în concursul Swimathon 2016 cu două proiecte pentru copii: Vara învăţăm şi cu Samu ne distrăm! la Sîngeorgiu de Mureş unde organizăm grădiniţă estivală pentru copii proveniţi din mediu defavorizat şi Lumea Piticilor la evenimentele outdoor, prin care vom achiziţiona un set de echipament portabil pentru copilaşi.

La eveniment am realizat că tîrgumureşenii se implică în viaţa comunităţii, gândindu-ne aici nu numai la cei în total 180 de înotători care au sărit în apă, dar şi la voluntari, organizatori, participanţi şi donatori. Ei au participat la eveniment şi şi-au implicat familiile, cunoscuţii, prietenii în eveniment.

Rezultatele finale a strângerii de fonduri încă nu sunt concrete, tocmai de aceea nici nu s-a încheiat perioada de donare. Astfel dacă cineva doreşte să ne ajute ulterior, are timp pentru încă trei săptămâni.

Deşi evenimentul a luat sfârşit, realizarea proiectelor acum urmează: în iulie aşteptăm copii sîngeorzeni în grădiniţă timp de o lună, iar după achiziţionarea echipamentului pentru Lumea Piticilor aşteptăm copii şi familiile la diferite evenimente outdoor.

Mulţumim înotătorilor ajutorul oferit pentru atingerea scopurilor noastre! Mulţumim organizatorilor şi colegilor munca depusă în eveniment! Şi nu în ultimul rând mulţumim donatorilor contribuţia financiară cu care putem îmbunătăţi vara copilaşilor!

(Márton Kinga Izabella)