Au dus bucurii în inimi

Marţi după-amiază a fost o mare pregătire într-una din sălile mici din Arenă. Câțiva Moși Crăciuni micuți și-au propus să împărtășească bucurie în inimile oamenilor. Cât timp s-au îmbrăcat au şi repetat un pic:  așa au pornit la drum copii din corul Superar al Caritas Alba Iulia , cu voie bună, cântând colinde de Crăciun.

Au cântat pentru și cu ei

Prima oprire a fost la Șumuleu-Ciuc, la Căminul Sfântul Ștefan, unde copii din cămin așteptau cu nerăbdare spectacolul. Foișorul răsuna de colindele captivante și cunoscute. Ultima melodie au cântat împreună, a fost o mare bucurie pentru toată lumea. Au primit ceai cald și prăjitură în semn de mulțumire pentru darul primit: bucuria provenită de la un copil cu inima curată. „Ne-ați făcut un bine” – i-au mulțumit la plecare.

Artiști pe un nou drum

În ciuda frigului, locuitorii Centrului de Îngrijire și Asistență pentru Persoanele Adulte cu Dizabilități din Frumoasa s-au strâns în curte într-un număr mare. La auzul cântecului „Unde e credință, acolo e iubire” mulți dinte ei  s-au emoționat, lacrimile au curs pe obraji. Un coleg al centrului a mulțumit pentru spectacol, pentru contribuția copiilor la atmosfera de sărbătoare, și a subliniat faptul că „ astfel de artiști nu au fost până acum la noi. ”

Experiențe și sentimente

Colegii corului Superar al Caritas Alba Iulia oferă sesiuni de cor de mai multe ori pe săptămână pentru copii adăpostiți la Arena Erőss Zsolt. Sesiunile de cor se desfășoară mereu cu voie bună și zâmbete pe față. Au început învățarea colindelor de Crăciun în urmă cu o lună și jumătate, și au ales două locaţii pentru spectacolul lor, locaţii unde oamenii au nevoie de bucuria oferită de copii. Au căntat cu mare plăcere, chiar şi călătoria cu autobuzul a fost o experiență specială pentru ei.

György Mária Angéla