Cadoul din cutia de pantofi

Mii de copii s-au bucurat de cadourile pregătite de către copii din Germania

”Satul nostru este atât de mic încât lumea uită de noi. La grădinița noastră sunt copii la care nu a ajuns încă Moș Nicolae pe când în alte locuri familiile se pregătesc de Crăciun. Nu avem rechizite, copiii nu au jucării. Mulți dintre cei mici provin din familii sărace” – ne povestește o educatoare dintr-un sat uitat de lume din județul Harghita. În astfel de condiții cadourile trimise în cutii de pantofi de către mai multe organizații non-guvernamentale din Germania și distribuite de către Caritas Alba Iulia s-au transformat într-o experiență de neuitat. ”Cei mici au fost foarte entuziasmați, nu am văzut niciodată o strălucire mai mare în ochii lor” – ne spune educatoarea.

Dar cutiile de pantofi frumos ambalate nu au fost un prilej de bucurie doar pentru copii ci și pentru voluntarii și angajații Caritas. ”De zorii zilei lui Moș Nicolae am lucrat neîncetat la depozitul din Tîrgu-Mureș, pus la dispoziția organizației gratuit de către Firma Renania Trade. Cu ajutorul voluntarilor am adunat și selectat cele aproape 2000 de cadouri în funcție de localitățile unde trebuiau să fie duse, astfel până la ora patru am reușit să distribuim cutiile de pantofi în 60 de localități din județul Mureș. În ciuda frigului voluntarii au fost alături de acești copii” – adaugă Török Bernadett, manager de proiecte la Caritas Alba Iulia.

Astfel de acțiuni se desfășoară în zeci de localități ale Caritas Alba Iulia. În acest an au sosit 43.000 de cadouri în județele Alba, Harghita, Hunedoara, Covasna și Mureș cu ajutorul organizațiilor Round Table, Ladies Circle, Humedica, Caritas Würzburg, grupul de voluntari din Biebergau, Germania și datorită susținerii oferite de Elmar și Maria Karl, Robert și Elisabeth Seemann, Ottmar Deppisch. (Anamaria Neag)