Cadouri de sărbători pentru cei mici

Pe lângă activitățile zilnice din cursul anului în decembrie atenția noastră se îndreaptă în special asupra copiilor. Vine Moș Crăciun și copiii cu ochișori strălucitori caută cadourile lui. La fel și copiii cătunelor uitate de lume așteaptă cu nerăbdare moșul cu plete albe și îngerii cu aripi de argint.

În această perioadă a anului colegii, voluntarii noștri devin moși, iar mașinile încărcate cu daruri pornesc la drum…. desigur pentru a-l ajuta pe Moș.

La Tîrgu-Mureș au sosit mai mult de 1800 de cadouri de la organizația Humedica din Germania. Aceste pachete au fost împărțite în 40 de localități. Voluntarii Caritas au lucrat de dimineață în depozitul primit gratis de la Triplast ca și copiii din cele mai îndepărtate locuri să se poată bucura de cadouri.Pachetele cu jucării sunt distribuite în primul rând acelor copii care participă în programele Caritas îndreptate către persoanele cu dizabilități, copiii bolnavi din spitale sau cei proveniți din medii rurale. Cadourile rămase sunt distribuite de către parohii sau alte organizații partenere – ne-a explicat Bernadett Török, manager de proiect.Voluntarii germani de la Round Tabel Stiftung, Ladies Circle au venit pe cheltuiala lor în mai multe județe. În Harghita patru zile la rând cu ajutorul angajaților de la Caritas au distribuit circa 2500 de pachete. Aceste pachete înseamnă foarte mult pentru cei mici, probabil pentru un copil din occident nu este o sursă de plăcere, dar aici la noi câteva lucruri mici înseamnă sărbătoarea pentru copii – explica o educatoare dintr-un cătun.Copiii de la sate, copiii romi, bunicii singuratici, toți primesc câte un cadou să se poată bucura cu adevărat de Crăciun. În acest an zeci de mii (până acum 26.300) de astfel de pachete au fost împărțite de către Caritas Alba Iulia în județele Alba, Hunedoara, Harghita, Covasna și Mureș. Aceste cutii de pantofi îmbrăcate de sărbătoare care conțin jucării, hăinuțe, dulcuri, rechizite școlare și materiale de igienă personală au fost donate de familii din Germania prin Round Table Stiftung, Ladies Circle și Humedica, cărora le mulțumim!
(Kelemen Eleonóra, Neag Anamaria, Molnár József)