Capace cu suflet pentru masa caldă și educația copiilor

Burtica plină, lecția făcută
Această campanie se derulează în parteneriat cu Asociația Capace cu Suflet și firma LATERAL.

Oferiți o masă caldă copiilor care trăiesc în sărăcie profundă!

Cu burtica plină, și învățatul va merge mai bine. Sigur vă amintiți că alimentația stă la baza ierarhiei nevoilor stabilite de Maslow. Potrivit datelor Institutului Național de Statistică publicate în 2022, în România rata sărăciei în anul 2021 a fost de 22,6%, adică un număr de 4318 mii de persoane afectate de această stare. Cea mai înaltă incidenţă a sărăciei s-a înregistrat între anii 2018-2021 în rândul copiilor (circa 3 din 10 dintre aceştia fiind afectați), dar şi a tinerilor între 18-24 ani (circa 1 din 4 dintre aceștia s-au aflat sub pragul  sărăciei), mult peste nivelurile corespunzătoare adulţilor. Acești copii care trăiesc în sărăcie profundă, de cele mai multe ori nu au acces la educație de calitate, se confruntă cu excluziune socială, nu sunt motivați să învețe, abandonează școala prematur și, din această cauză, nici nu se pot integra pe piața muncii, rămânând astfel în sărăcie profundă.

Asociația Caritas Alba Iulia răspunde unor astfel de nevoi prin intermediul a 13 centre de zi din mai multe localități, unde pedagogii susțin pentru acești copii activități  educaționale  după amiaza, după terminarea cursurilor școlare. Scopul este menținerea cât mai îndelungată  a copiilor în sistemul de învățământ și evitarea abandonului școlar, pentru facilitarea integrării pe piața muncii la momentul necesar.

Astfel de centre de zi funcționează în județele: Mureș la Sângeorgiu de Mureș, Cotuș (97 copii), Cuieșd, Sângeorgiu de Pădure (75 copii); Harghita la Corund, Zetea, Atid (63 copii), Odorheiu Secuiesc (63 copii); Covasna la Ojdula (30 copii), Zăbala, Peteni (50 copii), Sfântu Gheorghe (80 copii); Hunedoara la Petroșani (35 copii).

Zilnic oferim astfel de activități educaționale pentru un număr total de 493 de copii. Ne străduim, de asemenea, să le oferim și masă caldă în fiecare zi, dar nu reușim întotdeauna.

Contribuind la oferirea unei mese calde, puteți fi sigur că îi veți ajuta pe mulți copii să și  învețe mai bine, să-și finalizeze studiile și să-și găsească un loc de muncă. Vă mulțumim! 

O masă caldă/zi/pentru un copil
20 RON