Caritas demarează un nou serviciu de intermediere al bolnavilor

Colecta ”Sfânta Elisabeta” din acest an s-a dovedit a fi un real succes și astfel organizația Caritas Alba Iulia poate porni noul serviciu de intermediere al bolnavilor

Colecta s-a desfășurat pe data de 14 noiembrie în bisericile romano-catolice din Ardeal și a avut ca scop inițierea unui serviciu de intermediere între bolnavii care se află într-o situație materială precară și acei medici de specialitate care sunt dispuși să efectueze controale de specialitate gratuite.
 
Cu toate că în acest an au mai fost organizate alte trei colecte pentru sinistrați, donatorii au manifestat încă o dată o solidaritate cu cei nevoiași, suma adunată ridicându-se la 166.061,40 RON.
Noul serviciu nu va axa doar pe intermediere, ci va ajuta la organizarea călătoriei pacientului, la cazarea acestuia și va facilita consultația de specialitate.
 
”Datorită generozității donatorilor vom putea demara acest nou proiect încă din luna ianuarie al anului viitor. Tot din fondurile adunate vom putea finanța cheltuielile de bază ale acestui serviciu timp de un an. În cadrul acestui proiect se va asigura o linie telefonică gratuită, prin care organizația noastră va putea fi contactată în vederea obținerii de informații și ajutor pentru a ajunge la medicul specialist dorit.
Concomitent va fi înființat un birou de management de caz unde vor fi luați în evidență medicii specialiști care vor să participe în acest proiect. Se va lua în calcul disponibilitatea fiecărui medic în vederea consultației și tratamentului gratuit lunar ai acestor bolnavi. Astfel va fi construită o bază de date complexă cu ajutorul căreia putem urmări cazurile până la rezolvarea acestora. ” – a declarat György Péter, directorul departamentului de programe social-mediale.
 
Organizația Caritas Alba Iulia are în plan să colaboreze cu medici specialiști din: Tîrgu-Mureș, Cluj-Napoca, Miercurea Ciuc, Sfântu Gheorghe, Brașov, Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni, Târgu Secuiesc, Reghin și Sighișoara.
De asemenea Caritas Alba Iulia va colabora cu medici specialiști din alte țări europene care se vor oferi să consulte bolnavi în Transilvania. Astfel va fi dezvoltat un parteneriat internațional care are ca scop elaborarea unui program de consultare și tratare al bolnavilor săraci.
Cei care doresc să doneze în continuare, o pot face prin transfer bancar: Cont IBAN RO46 RNCB 0003 0015 6949 0006 BCR Alba Iulia. Proprietar cont: Caritas Alba Iulia, cod fiscal: 4562770.
 

Caritas Alba Iulia mulțumește celor care au fost alături de organizație ca și persoanele defavorizate să poată beneficia de servicii medicale.