Caritas România – campanie de sprijin pentru Siria

Caritas România a decis să finanțeze două proiecte de asistență umanitară pentru populația grav afectată de conflictul violent din Siria. Fondurile necesare au fost donate în cadrul unei colecte organizată în bisericile catolice din toata țară în luna februarie. Suma colectată se ridică la 490.307 RON, din care 139.468,50 RON de la Arhidioceza de Alba Iulia. Mulumim!

Primul proiect este dedicat orașului Alep, unde timp de mai mulți ani au avut loc altercații violente între armată siriană și forțele de opoziție. Peste 300.000 de oameni au fost forțați să plece din oraș în căutare unui loc mai sigur. Mai multe cartiere au fost distruse aproape în întregime.

Prin proiectul implementat de partenerul local Caritas Siria și finanțat de mai multe organizații Caritas din toată lumea, între care și Caritas România, peste 15.000 de persoane vulnerabile vor beneficia de ajutoare precum alimente, apă potabilă și servici medicale. Peste 700 de copii vor fi asistați în a-și continua educația școlară. Alte familii vor fi sprijinite să-și repare locuințele avariate sau să-și închirieze un adăpost. Caritas Siria este prezentă direct în Alep prin două birouri locale, cu echipe de specialiști dar și prin voluntarii organizației care ajung și la cele mai vulnerabile familii din acest oraș.

Celălalt proiect este implementat tot de Caritas Siria în orașele Tartous și Mashta Al Helu, aflate în zona de coastă Mediterană a Siriei. Această zonă nu este direct afectată de război, dar peste 200.000 de refugiați interni au găsit acolo un adăpost temporar. Prin acest proiect 560 de familii beneficiază de asistență financiară pentru chirie; 435 de studenți primesc un suport educațional, 276 pacienți ajutoare medicale. 784 familii beneficiază de produse alimentare și produse nealimentare (detergenți, lapte și scutece). De asemenea este planificat un program de dezvoltare comunitară la care vor participa în primul rând femei.

Contact:
[email protected]