Casa Jakab Antal acreditată ca unitate protejată

Este o veste bună pentru instituții și intreprinderi cu mai mult de 50 de angajați: dacă nu au posibiliatea de a angaja persoane cu dizabilități, nu sunt nevoiți să plătească contravaloarea salariului minim la fondul de handicap, ci pot opta pentru achiziționarea de produse și servicii realizate de către unități protejate, din care acuma face parte și Casa Jakab Antal din Miercurea Ciuc.

Acreditarea ca unitate protejată recunoaște protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilități.

Casa Jakab Antal din Miercurea Ciuc din cadrul Asociației Caritas Alba Iulia – Asistență Medicală și Socială, a implicat persoane cu dizabilități în funcționarea unității și a angajat mai multe persoane, primind autorizația de Unitate Protejată.

Potrivit art.78 alin.3 al Legii 448/2006 firmele, autoritățile publice sau firmele de stat cu cel puțin 50 de angajați sunt obligați să angajeze persoane cu handicap în procent de cel puțin 4% din numărul total de salariați, în caz contrar pot opta de achiziționarea de produse și servicii realizate prin activitatea proprie a persoanelor cu handicap angajate în unități protejate autorizate.

Luând în considerare că structura Casa Jakab Antal este autorizat să funcționeze ca unitate protejată poate să ofere următoarele servicii de restaurant sau de catering care include organizarea de orice eveniment în cadrul căruia este servită mâncare și/sau băutură.

Serviciile de restaurant sau de catering dintre care cel puțin unul trebuie inclus sunt:

• servire de mâncare rece
  • masă caldă
  • bufet suedez
  • băuturi fără alcool (cafea, ceai, apă, răcoritoare…)
  • băuturi alcoolice
  • masă caldă pentru persoane în situații de risc de sărăcie, sinistrați
  • cantină socială

Din aceste servicii cel puțin unul trebuie inclus în realizarea unei activități după cum urmează:

• seminarii
  • cursuri, conferințe
  • conferințe de presă