Casa Providenţei a fost premiat de către Ministerul Muncii și Justiției Sociale

Ministerul Muncii și Justiției Sociale premiază furnizorii de servicii sociale

În 2018 Ministerul Muncii și Justiției Sociale a organizat concursul 100 de exemple de bune practici în serviciile sociale din România” dedicat furnizorilor publici și privați de servicii sociale din România.

Concursul se adresează furnizorilor de servicii sociale care au înființat și dezvoltat servicii sociale și care oferă modele de bună practică inspirate din lucrul direct cu beneficiarii într-un context social plin de provocări, dar pe care au reușit să le depășească cu profesionalism și responsabilitate și care au depus eforturi pentru îmbunătățirea calității serviciilor sociale oferite. (Sursa)

Lista cu cele 100 de servicii sociale desemnate câştigătoare a fost publicată în 11 decembrie 2018 pe site-ul Ministerului Muncii și Justiției Sociale, accesabil aici. Pe listă se regăseşte şi Asociaţia „Caritas – Asistenţă Socială” Filiala Organizaţiei Caritas Alba Iulia cu serviciul social Centrul Rezidenţial pentru Persoane Vârstnice „Casa Providenţei” din Valea Izvoarelor, jud. Mureş, acesta fiind unul dintre cele opt servicii alese din regiunea de dezvoltare Centru.

Am încercat memorăm stilul de lucru cu care lucrăm și credem că merită. Aplicând pentru premiu, scopul nostru nu a fost să obținem o reputație, ci să prezentăm practicile noastre funcţionale, de înaltă calitate, care pot fi folosite de colegii noștri din alte centre.” – spune Magdolna.

În Centrul rezidențial ”Casa Providenței” din Valea Izvoarelor îngrijim persoane vârstnice din anul 2014, persoane cărora este greu să îndure singurătatea, doresc atenție, sentimentul de securitate și doresc să fie parte de o comunitate mică familială. Activitățile instituției includ festivități, jocuri de societate, momente religioase, sesiuni terapeutice etc. Mai multe informaţii despre Centru găsiţi aici.

(Márton Kinga Izabella)