Cercul de Donatori. În mișcare și la bătrânețe!

În mișcare și la bătrânețe?

Căutăm sponsori pentru realizarea ideii noastre: prin achiziționarea unor echipamente sportive, dorim să contribuim la dezvoltarea mișcării a persoanelor vârstnice care vizitează Centrul de Zi Pentru Vârstnici Maica Tereza. Dacă vrei să ne ajuți să menținem bunicii în mișcare, participă la evenimentul Cercul de Donatori Mureș din 28 noiembrie 2019! Evenimentul pe Facebook aici

Scopul proiectului

Scopul proiectului este de a menține îmbunătăți mobilitatea și independenţa la vârstă înaintată, dar și în dezvoltarea creativităţii şi flexibilităţii individuale în diferite situaţii.

La Centrul de Zi Maica Tereza, considerăm beneficiu în plus diversificarea tipurilor de exerciții în cadrul orelor de gimnastică, deoarece prin aceasta oferim vârstnicilor posibilitatea să răspundă la mai multe stimuli, astfel contribuind mai eficient la menținerea și, după caz, îmbunătățirea stării fizice și mentale ale persoanelor de vârsta a treia. Intenția noastră este, de asemenea, contribuirea la combaterea marginalizării şi izolării sociale a persoanelor vârstnice prin asigurarea unor programe în grup, în comunitate.

Prin participarea la Cercul de Donatori Mureș, dorim să reînnoim și să completăm echipamentul sportiv folosit în cadrul orelor de gimnastică bazată pe elementele de Kinaesthetics adaptate la nevoile persoanelor vârstnice.

Cum vom folosi donațiile strânse prin cadrul Cercului de Donatori Mureș?

 • 15 perechi gantere 0,5kg (15 RON/perechea)
 • 3 perechi gantere 1 kg (30,00 RON/perechea)
 • 15 saltele pilates (30,00 RON/bucata)
 • 15 benzi elastic de rezistență medie (50,00 RON/bucata)
 • 15 mingi swissball (35,00 RON/bucata)
 • 30 cărămizi yoga (30,00 RON/bucata)
 • 3 Spalier Strectching (1000,00 RON/bucata)

Target (suma totală): 5940 de lei

Despre orele de gimnastică din Centrul de Zi Maica Tereza

Pentru a răspunde la cerința de diversificarea tipurilor de activități fizice în cadrul orelor de gimnastică, dorim să le oferim o paletă mai bogată de exerciții, o varietate mai mare de tipuri de mișcare, gimnastică specifică pentru întărirea anumitor grupe musculare, anumitor părți ale corpului.

Prin utilizarea metodei Kinaesthetics abordăm următoarele:

 • dezvoltarea percepţiei diferenţiate și conștiente a propriei mişcări,
 • dezvoltarea competenţei motorii proprii, adică a utilizării sănătoase și flexibile a mișcării proprii în cadrul activităților private,
 • analiza diferenţiată a activităţilor umane prin prisma perspectivei experimentale ale Kinaesthetics,
 • dezvoltarea competenţei de a utiliza mișcării proprii în contact cu alte persoane, astfel încât competența motorie și autoeficacitatea acestora să fie sprijinită.

Prin achiziţionarea noilor echipamente, putem continua activitatea noastră de menţinerea şi îmbunătăţirea stării fizice, le vom putea oferi o varietate mai mare de exerciții specifice vârstnicilor, care vin în centrul nostru de mai bine de 15 ani. Colegele noastre lucrează cu metoda Kinaesthetics din anul 2016, an în care are terminat cursul şi au obţinut diploma în folosirea acestei metode.

Mai multe detalii despre Centrul de Zi pentru Vârstnici Maica Tereza poți afla de aici.

Dacă doriți să ne alăturați în munca noastră pentru a îmbunătăți starea fizică a persoanelor în vârstă, atunci să ne întâlnim la Cercul de Donatori Mureș!

Data: 28 noiembrie, de la ora 18.00
Locația: Casa Köpeczi-Teleki

Persoana de contact:
Kiss Gyöngyi
0741258194, 0742555241
[email protected]