Colectă pentru victimele cutremurului din Turcia și Siria

În cutremurul devastator din Turcia și Siria încă nu se cunoaște numărul final al victimelor. Cifrele actuale, publicate de guvernul Turciei, arată că peste 47.000 de persoane au murit și peste 80.000 au fost rănite. Aproape 8.000 de clădiri au fost distruse în totalitate, 13.000 de clădiri au fost avariate. Orașe întregi au fost distruse. Zona afectată de cutremur are o suprafață comparabilă cu România. Peste 150.000 de persoane au fost evacuate de autoritățile turce din zonă. Cele mai multe intervenții de căutare a supraviețuitorilor au fost încheiate, șansele de supraviețuire sub dărâmături acum sunt aproape inexistente.

În urma apelului Conferinței Episcopale din România (CER) și al Confederației Caritas România, Arhiepiscopia noastră în data de 5 martie, în Duminica a II-a a Postului Mare, organizează o colectă în biserici pentru a ajuta victimele . Într-o circulară, Excelența Sa Arhiepiscop Dr. Kovács Gergely îi invită pe credincioși să doneze: „Ne putem exprima solidaritatea pentru victimele dramaticei catastrofe naturale prin rugăciunile și demisiile noastre din perioada Postului Mare care tocmai a început, dar, în același timp, noi trebuie să îi ajutăm și cu donațiile noastre, în măsura în care este posibil.”

Puteți sprijini și dumneavoastră oamenii aflați în necaz AICI.

Caritas diecezan care acoperă zona afectată, a început să distribuie ajutoare, între care pachete cu alimente, mese pregătite, produse de igienă și haine calde în orașele Iskenderun și Antakya. În mai multe biserici locale au fost deschise adăposturi pentru persoane rămase fără locuință. Pe lângă un loc de cazare în condiții demne, aici persoanele găzduite primesc și mese calde și produse de strictă necesitate. Echipele Caritas sunt pe teren și în zonele rurale, unde evaluează situația și distribuie ajutoare.

Dacă doriți să ne sprijiniți prin bancă, vă rugăm să efectuați transferul la una dintre conturile bancare de mai jos cu mesajul „cutremur”:
RON – IBAN: RO51 BTRL RONC RT05 4732 5701
EUR – IBAN: RO98 BTRL EURC RT05 4732 5701
Asociația Caritas Alba Iulia
Banca Transilvania

Puteți să donați și pe pagina noastră AICI.

Vă mulțumim!