Comunitatea ajută din nou copii defavorizați

Anul acesta comunitatea din Ardeal și-a arătat de mai multe ori solidaritatea față de cei nevoiași. Așa s-a întâmplat și în data de  17 noiembrie în bisericile catolice din întreaga dieceză, la Colecta Sfânta Elisabeta, unde s-au strâns 180.797 lei pentru copii defavorizați.

A devenit deja tradițional, că de duminica apropiată sărbătoarei Sfântei Elisabeta, Caritas Alba Iulia organizează colectă în bisericile catolice. Anul trecut cei 167.244 lej strânși au fost folosite în beneficiul persoanelor vârstnice, pentru a îmbunătăți condițiile de viață a lor. Această sumă a contribuit la finanțarea costurilor îngrijirii la domiciliu și a asistenței medicale, a dezvoltării competenței de mișcare, și a serviciului de intermediere a bolnavilor.

În 2013 cetățenii au donat și mai mult, ajungând astfel la 180.797 de lei. Suma este binevenită, pentru că organizația ajută peste o mie de copii defavorizați, cum ne relatează Ludescher László, directorul Departamentului de Asistență Socială al organizației Caritas Alba Iulia:

„Auzind expresia de ajutor, toată lumea se gândește în primul rând la diverse donații, fie alimente, îmbrăcăminte, sau ajutor financiar. Acest mod însă, înseamnă satisfacerea de urgență a unor necesități minime, dar sărăcia rămâne, și ajutatul devine dependent de ajutoare, și nu va fi capabil să scape din situația sa nefericită. Sărăcia înseamnă și lipsa șanselor egale de viață, dacă unii copii, tineri, persoanele cu dizabilități, sau romi nu beneficiază de același tratament ca și contemporanii săi. Pentru copii și tineri organizația noastră derulează programe care contribuie pe termen lung la integrarea lor: avem centre de plasament de tip familial, dar și centre de zi de dezvoltare și educație cu diverse activități, al căror scop este prevenirea sărăciei, să formăm tineri sănătoși, capabili pentru o viață cât mai independentă.”

Vă mulțumim din suflet pentru donații!