Conferința Formatorilor de Comunități: focus pe demnitate

The Find your way to the world of work project is funded by Iceland, Liechtenstein and Norway through the EEA and Norway Grants Fund for Youth Employment.

Dacă te doare, înseamă, că trebuie să te ocupi de acea problemă. Degeaba acoperim cu șosete sau ascundem sub banchetă picioarele cu gangrenă și ulcer — explica un lector în cea de-a 6-a ediție a Conferinței Formatorilor de Comunități, intitulată: „Dilemele și oportunitățile sferei sociale în activitatea lor de integrare a romilor”. În cadrul acestui eveniment online, organizat de Asociația Caritas Alba Iulia, au participat aproape o sută de indivizi, care au învățat și împărtășit practici noi și au căutat soluții pentru disponibilizarea conviețuirii armonioase a comunităților multiculturale.

În perioada 13-14 octombrie, în conferința de două zile a specialiștilor, care lucrează cu oameni aflați în sărăcie profundă, László Ludescher, directorul departamentului Asistenței Sociale al Asociației Caritas Alba Iulia a spus în discursul său de deschidere, că romii nu pot fi tratați ca niște obiecte, nu pot fi ținta unui proiect, care trebuie atinsă: „Dacă îi considerăm în așa fel, atunci obiectivul nostru de a-i ajuta, este din prima condamnată la eșec. Trebuie să ne conectăm ca oameni de cei, care trăiesc în sărăcie imensă. Dacă-i discriminăm, noi vom fi mai săraci. Pentru demnitatea noastră trebuie să ne îndreptăm către integrare și să ne cunoaștem reciproc, ca să putem privi cu răbdare în viitor.

La conferință au participat mai mult de o sută de invitați și au ținut discursuri mai mult de zece conferențiari. Evenimentul profesional a fost realizat în cadrul proiectului „Toți pentru toți”, finanțat în cadrul Granturilor SEE 2014-2021. Mai multe informații despre proiect AICI.

Implemented by: