Conferința internațională despre rolul bisericii în viața socială

Caritas Alba Iulia și Arhiepiscopia Romano-Catolică Alba Iulia au organizat o conferință internaţională în data de 26-27 septembrie 2009

Caritas Alba Iulia în colaborare cu Arhiepiscopia Romano-Catolică Alba Iulia a organizat în data de 26-27 septembrie, cu ocazia încheierii anului milenar al Arhiepiscopiei, o conferința internațională cu titlul "Rolul social al Bisericii Catolice în Arhiepiscopia din Alba Iulia de o mie de ani". Conferința a avut loc în Casa de Studii ”Jakab Antal” din Miercurea Ciuc.
Scopul conferinţei a fost acela de a reflecta asupra rolului social-caritativ al bisericii catolice prin prisma celor 1000 de ani de existenţă ai Arhidiecezei Romano-Catolice Alba Iulia.
Invitații din România, Ungaria, Austria, Germania şi Statele Unite au enumerat împreună învățăturile socio-caritative ale bisericii. În cadrul prezentărilor și dezbaterilor a fost evocată istoria de o mie de ani a Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Alba Iulia din punct de vedere socio-caritativ, prezentându-se activităţile sociale actuale ale Arhiepiscopiei. A fost evidenţiat atât prezentul organizațiilor caritative cât şi provocăriile viitorului pe plan social.