Conferinţă pe tema problematicii viciilor

„Imaginea noastră de viitor şi descoperirea căilor în vederea tratării viciilor” a fost titlul conferinţei organizată de Serviciul de Asistenţă Familială din cadrul organizaţiei Caritas Alba Iulia, în data de 28 octombrie 2006 la Miercurea Ciuc. La conferinţă au participat cca. 50 de persoane din ţară şi din străinătate. În cadrul acestei conferinţe am încercat împreună cu participanţii din cadrul programului Rév al Organizaţiei Caritas Hungarica, să găsim căile prin care putem pune în practică acele metode care s-au arătat a fi rodnice în tratarea adicţilor.

Specialişti din diferite domenii de activitate dar şi persoane interesate de tema conferinţei, alături de cei care lucrează în cadrul Serviciilor de Asistenţă Familială au participat în mod activ atât la prezentările de specialitate (din domeniul sanitar, juridic, prevenţie, organizare instituţională) cât şi în cadrul grupurilor de lucru.

Şi-au prezentat expunerile: D-na Márton Andrea, responsabilul instituţiei Rév din cadrul Caritas Ungaria; d-na Kovácsis Bernadett, specialist în acte de prevenţie, şi consultant în adictologie, Ungaria, d-nul Dr. Psh. György Béla psiholog, Târgu Mureş, d-nul Kalóz János student la psihologie, Cluj Napoca şi d-na Ilyés Ildikó jurist Miercurea Ciuc.

După prezentările tematice, participanţii s-au împărţit în grupuri de lucru in cadrul cărora s-au purtat discuţii, s-a făcut schimb de experienţă, au luat naştere noi idei în vederea tratării persoanelor care se confruntă cu probleme de adicţie, idei ce urmează a fi implementate în perioada următoare.

Conferinţa a fost evaluată pozitiv, participanţii mulţumind pentru posibilitatea oferită de a a-şi confrunta cunoştinţele din acest domeniu.